Premierliga: Crystal Palace trima pogocima u posljednjih 12 minuta uzeo bod Liverpoolu

Ponedjeljak, 05. svibnja 2014. 22:57 Napisao/la  SC

Susret 37. kola: Crystal Palace - Liverpool 3:3. U rijetko kada viđenoj završnici domaćini su nadoknadili tri gola zaostatka. Odluku o tituli prvaka sada u svojim rukama ponovno drži Manchester City

Nogometaši Liverpoola prosuli su vodstvo od 0:3 na poluvremenu i u posljednjih dvanaest minuta ostali samo na osvojenom bodu u dvoboju pretposljednjeg kola Premier lige kod Crystal Palacea. Potpuno su Redsi dominirali terenom, a svoju su inicijativu prvi puta okrunili u 18. minuti. Korner je s lijeve strane izveo Gerrard, a glavom je pogodio velški internacionalac Joe Allen. U nastavku još je dva puta kapitulirao domaći vratar Speroni. Najprije u 53. minuti kada se Daniel Sturridge sam na rubu šesnaesterca oslobodio obojice stopera i udarcem u suprotan kut uhvatio Speronija u raskoraku, a potom i dvije minute kasnije kada je svoj trideset i prvi pogodak u prvenstvu zabio Suarez. Dupli pas odigrao je Urugvajac sa Sterlingom, ovaj ga je perfektno uposlio za 0:3.

Tada su krenuli domaćini. Najprije je u 79. minuti izvan kaznenog prostora Delaney opalio i pogodio uz samu lijevu vratnicu Simona Mignoleta, da bi nakon izvrsne Speronijeve obrane udarca Coutinha prvi put zabio Dwight Gayle. Ušao je Gayle s klupe u 69. minuti i vratio nadu postavivši na 2:3, devet minuta prije kraja. Isti je igrač zabio i u 88. minuti, za potpuno poravnanje kojim je Liverpool ipak preuzeo vodeću poziciju od Manchester Cityja, ali samo za bod. Rodgersovi momci do kraja susreta imali su još nekoliko prilika za pobjedu, no Lucas i Victor Moses nisu bili odveć precizni i prisebni.

Crveni dio Liverpoola ipak je ostao u nadi da će nakon dvadeset i četiri godine čekanja napokon uzeti trofej namjenjen pobjedniku engleskog prvenstva. Manchester City, koji sada zaostaje samo bod svoju će 37. utakmicu odigrati u srijedu kod kuće protiv slabašne Aston Ville. Građani imaju sve u svojim rukama, no moglo bi se dogoditi da Liverpool i Manchester City u posljednje kolo uđu potpuno poravnati. Liverpool na zatvaranju sezone dočekuje Newcastle, a Građani pak dočekuju West Ham. U slučaju izjednačenog broja bodova o engleskom prvaku odlučit će gol razlika. Taj je faktor obilato na strani Cityja, pa bi se u Liverpoolu svakako trebali nadati kiksu momčadi Manuelea Pellegrinija u nekom od dva preostala domaća dvoboja.

Preostali aspirant na titulu prvaka, londonski Chelsea još uvijek nije izgubio šanse za naslov. Liverpool sada trupama Josea Mourinha bježi dva, a Manchester City samo jedan bod. Plavci sa Stamford Bridgea u posljednjem kolu gostuju u Walesu kod Cardiff Cityja.

Crystal Palace - Liverpool 3:3 (Delaney 79, Gayle 81, 88/Allen 18, Sturridge 53, Suarez 55)

CRYSTAL PALACE: Speroni - Ward, Delaney, Dann, Mariappa - Bolasie, Jedinak, Dikgacoi (85 Ince), Puncheon (65 Gayle) - Ledley, Chamakh (71 Murray)

LIVERPOOL: Mignolet - Flanagan, Sakho, Skrtel, Johnson - Allen, Gerrard, Lucas - Sterling (78 Coutinho), Sturridge (86 Moses), Suarez

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.