Poruka Volpiju i Ščeglovu, Abramovič u 8 godina na igrače potrošio 2,7 milijarde eura

Subota, 10. ožujka 2012. 10:03 Napisao/la  Igor Vranić

U osam godina Chelsea je na plaće igrača potrošio nevjerojatnih 2 milijarde eura. Kako Abramovič može vratiti uloženi novac? Kratki odgovor glasi: nikako!

Trend ulaganja u nogomet polako se širi Hrvatskom. Nakon Rusa Mihaila Ščeglova, koji je postao većinski vlasnik Istre 1961, talijanski biznismen Gabriele Volpi namjerava postati većinski vlasnik Rijeke. Kako se Hrvatska približava EU, tako će i broj zainteresiranih ulagača u hrvatske klubove rasti. Poglavito u razdoblju dok su hrvatski prvoligški klubovi jeftiniji za održavanje nego trećeligaši u Ligama petice.

Za razliku od Ščeglova, koji je nogometna iskustva stjecao u Himkiju, Volpi o nogometu zna vrlo malo ili ništa. Bez obzira na nogometni pedrige, obojica ulagača odmah su se našli na medijskoj vjetrometini budući da nitko ne može otkriti pozadinu ulaganja. Zar je moguće da će netko ulagati da ne bi zaradio?

Svi koji u nogometu vide isključivo zaradu, svakako bi trebali uvažiti sljedeće podatke. U osam godina, koliko je Roman Abramovič vlasnik Chelsea, londonski klub je na kupovinu igrača potrošio oko 770 mil. eura! U prosjeku Abramovič godišnje na kupovinu potroši nešto manje od 100 mil. eura.

Na iste igrače Chelsea je u istom razdoblju potrošio nevjerojatnih 2 milijarde eura za plaće! Ukupni trošak momčadi Chelsea u osam godina iznosi fantastičnih 2,7 milijardi eura!

Kako Abramovič može vratiti uloženi novac? Kratki odgovor glasi: nikako!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.