CRISTIANO RONALDO

Boji se jedino reakcije sponzora

Petak, 21. listopada 2022. 09:22 Napisao/la  Igor Vranić

Više zarađuje od sponzora nego od nogometa

Teatralno napustio Teatar snova
Teatralno napustio Teatar snova

Cristiano Ronaldo izveo je nezapamćeni perfomans u povijesti Manchester Uniteda!

Kada je bilo jasno da neće igrati, Ronaldo je napustio igralište prije kraja utakmice protiv Tottenhama.

Jasno da je morala uslijediti reakcija, dres kultnog kluba kroz slavnu povijest nosili su ponajbolji igrači na svijetu, ni jedan nije pokušao izvesti sličnu predstavu u Teatru snova, kao što navijači zovu Old Trafford.

Klub je idućeg dana suspendirao Ronalda, Portugalac do daljnjega neće biti u rosteru.

Odmah se na društvenim mrežama pojavila Ronaldova objava, Ronaldo je pokajnički pokušao objasniti da je u 37. godini reagirao kao tinejdžer zato jer ga je malo ponijelo...

Da nije reagirao u afektu dokazuje snimka (pogledajte video)!

Ronaldo je pola minute vrlo smireno, u laganom hodu odlazio s igrališta, pogledavao je na teren kao da ga zanima utakmica, čak je zastao da bi zaustavio loptu koja je izašla s terena čime je privukao pažnju onih koji su pratili utakmicu, pa možda nisu primijetili da odlazi...

Govorom tijela jasno je  pokazao da je donio promišljenu odluku!

Isto kao što je nakon suspenzije promišljeno objavio da se malo zaigrao u poznim igračkim godinama i da je jedva čeka opet igrati za Manchester United.

Tko zna, možda i zaigra s obzirom na ugovor!

Ronaldo zarađuje daleko najviše u Manchester Unitedu, s bonusima godišnje može zaraditi oko 50 mil. eura, teško da će klub toliko plaćati igrača koji ne igra bez obzira što neće morati isplatiti bonuse.

Da Ronalda brine ta stavka u prihodima, nikada ne bi pokušao na ovako prizeman način isprovocirati raskid ugovora.

Vjerojatno će već početkom idućega tjedna njegov menadžer Jorge Mendes početi pregovore o raskidu ugovora.

Ronalda trenutačno brine nešto drugo!

Pokajnička objava na društvenim mrežama nije poruka čelnicima ili navijačima Manchester Uniteda nego sponzorima.

Njegov tim dobro zna kako Ronaldov brand mora komunicirati s javnošću da bi mogao konzumirati sponzorske ugovore, Ronaldo je postao najvredniji nogometni brand na svijetu.

Usporedbe radi, Klyian Mbappe je nedavno postao najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, od nogometa izravno godišnje zarađuje nešto više od 100 mil. eura.

Ronaldo od nogometa može najviše zaraditi dvostuko manje, ali od sponzora zarađuje triput više od mlade francuske zvijezde!

Štoviše, Ronaldo više zarađuje od sponzora nego od nogometa, od različitih ugovora godišnje prihoduje oko 60 mil. eura.

Svima je sponzorskim ugovorima ishodište isto, Ronaldo se besprijekorno mora ponašati da bi njegov brand održavao ugovorenu tržišnu vrijednost.

O tome dosta zna Novak Đoković kojemu su se sponzorski ugovori prepolovili nakon što je završio u australskom imigracijskom pritvoru zbog toga što se nije htio cijepiti.

Ronaldo sada strahuje jedino od medijske hajke, po čemu su engleski mediji postali čuveni!

U slučaju da pod medijskim pritiskom postane omražen u javnosti, Ronaldo će ostati bez planirane zarade od sponzora koji su mu postali ulaganje u budućnost nakon završetka karijere.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.