Pogledajte zašto je Dejan Lovren jedan od najtraženijih stopera u Premierligi

Četvrtak, 17. travnja 2014. 21:35 Napisao/la  SC

Kada je Daily Mail nedavno objavio da se Lovren nalazi na listi mogućih prinova Manchester Uniteda, skeptično je prihvaćena vijest da bi mogao zamijeniti stopere poput Nemanje Vidića ili Rija Ferdinanda.

Dejan Lovren vjerojatno je najosporovaniji hrvatski stoper posljednjih nekoliko sezona. Činjenica da je u dresu reprezentacije znao odigrati ispod rejtinga igrača Lyona i Southamptona često je korištena kao sumjičavi argument u rasčlambi njegovih kvaliteta. Kada je Daily Mail prije nekoliko tjedana objavio da se Lovren nalazi visoko na listi mogućih prinova menadžera Manchester Uniteda Davida Moyesa, skeptično je prihvaćena vijest da bi Lovren mogao zamijeniti stopere poput Nemanje Vidića ili Rija Ferdinanda.

Uloga stopera u nogometu najviše se promijenila u zadnjih dvadesetak godina. Nogomet je kao igra najviše evoluirao u pokrivanju prostora, plitke formacije danas su u stanju bez problema održavati drugoligaške momčadi. U takvom rasporedu stoperi sve više preuzimaju ulogu veznih igrača, u vrhunskim momčadima igra često počinje i završava na zadnjoj liniji.  Rječju, stoperi danas moraju znati igrati nogomet.

Pogledajte video-zapis s treninga Southamptona i saznajte zašto je Lovren jedan od traženijih stopera u Premierligi:    

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.