Pep Guardiola u trenucima slavlja skoro zaplakao zbog Jurgena Kloopa

Ponedjeljak, 20. svibnja 2024. 09:12 Napisao/la  SC
Pep Guardiola u trenucima slavlja skoro zaplakao zbog Jurgena Kloopa

Pep Guardiola osvojio je četvrtu uzastopnu i šestu titulu prvaka ukupno, menadžer Manchester Cityja promijenio je povijest Premierlige:

- Da su mi rekli kada sam dolazio da ću osvojiti šest titula u sedam godina rekao bih da su ludi. Pored svih klubova poput Manhester Uniteda, Chelseaja, Liverpoola i njihovih igrača, ali, ovo je naše vrijeme. Arsenal nas je ove sezone gurao da budemo na razini više. Prije je to radio Liverpool, ali u posljednje dvije sezone to je Arsenal. Ovo prvenstvo je bilo nevjerojatno. Shvaćamo poruku, znamo da će ovo biti pravi rat nekoliko idućih godina. Imaju mladog trenera s velikim talentom, upozorili su nas da moramo biti oprezni sljedećih nekoliko godina, kazao je Guardiola.

Evo u čemu je tajna uspjeha:

- Nema tu puno priče. Sportski direktor mi daje sve te igrače, a moj je zadatak da im pronađem najbolju poziciju. S Haalandom, primjerice, ne možemo igrati s lažnom devetkom, moramo se prilagoditi karakteristikama igrača. Nije da ja imam ideju i svi je moraju slijediti, prilagođavamo se igračima, ističe Guardiola.

Menadžer Cityja još je jednu godinu vezan ugovorom:

- Realnost je da sam bliži odlasku nego ostanku. Već sam razgovarao s klubom i rekao da za sada želim ostati. Bit ću tu sljedeće sezone, a onda ćemo vidjeti. Tu sam već osam-devet sezona, vidjet ćemo, kaže Guardiola.

Nije Guardiola zaboravio najvećeg rivala posljednjih nekoliko godina, Jurgen Klopp otišao je iz Liverpoola:

- Jako će mi nedostajati. Jurgen je bio važan dio mog života. Podigao me na razinu više kao trenera. Mislim da se jako međusobno poštujemo. Imam osjećaj da će se vratiti i želim mu se zahvaliti na lijepim riječima, kazao je Pep dok je jedva suzdržavao suze (pogledajte OVDJE)

Tablice omogućuje Sofascore