Pep Guardiola u trenucima slavlja skoro zaplakao zbog Jurgena Kloopa

Ponedjeljak, 20. svibnja 2024. 09:12 Napisao/la  SC
Pep Guardiola u trenucima slavlja skoro zaplakao zbog Jurgena Kloopa

Pep Guardiola osvojio je četvrtu uzastopnu i šestu titulu prvaka ukupno, menadžer Manchester Cityja promijenio je povijest Premierlige:

- Da su mi rekli kada sam dolazio da ću osvojiti šest titula u sedam godina rekao bih da su ludi. Pored svih klubova poput Manhester Uniteda, Chelseaja, Liverpoola i njihovih igrača, ali, ovo je naše vrijeme. Arsenal nas je ove sezone gurao da budemo na razini više. Prije je to radio Liverpool, ali u posljednje dvije sezone to je Arsenal. Ovo prvenstvo je bilo nevjerojatno. Shvaćamo poruku, znamo da će ovo biti pravi rat nekoliko idućih godina. Imaju mladog trenera s velikim talentom, upozorili su nas da moramo biti oprezni sljedećih nekoliko godina, kazao je Guardiola.

Evo u čemu je tajna uspjeha:

- Nema tu puno priče. Sportski direktor mi daje sve te igrače, a moj je zadatak da im pronađem najbolju poziciju. S Haalandom, primjerice, ne možemo igrati s lažnom devetkom, moramo se prilagoditi karakteristikama igrača. Nije da ja imam ideju i svi je moraju slijediti, prilagođavamo se igračima, ističe Guardiola.

Menadžer Cityja još je jednu godinu vezan ugovorom:

- Realnost je da sam bliži odlasku nego ostanku. Već sam razgovarao s klubom i rekao da za sada želim ostati. Bit ću tu sljedeće sezone, a onda ćemo vidjeti. Tu sam već osam-devet sezona, vidjet ćemo, kaže Guardiola.

Nije Guardiola zaboravio najvećeg rivala posljednjih nekoliko godina, Jurgen Klopp otišao je iz Liverpoola:

- Jako će mi nedostajati. Jurgen je bio važan dio mog života. Podigao me na razinu više kao trenera. Mislim da se jako međusobno poštujemo. Imam osjećaj da će se vratiti i želim mu se zahvaliti na lijepim riječima, kazao je Pep dok je jedva suzdržavao suze (pogledajte OVDJE)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.