Pep Guardiola svjedočio u suđenju Benjaminu Mendyju

Ponedjeljak, 14. studenog 2022. 18:23 Napisao/la  SC
Guardiola i Mendy
Guardiola i Mendy

Pep Guardiola svjedočio putem video-linka u suđenju Benjaminu Mendyju kojemu prije dugogodišnja zatvorska kazna ako se dokaže da je seksualno zlostavljao više žena koje su podnijele zajedničku tužbu protiv braniča Manchester Cityja.

Mendy je optužen u sedam točaka optužnice za silovanje četiri žene, u jednoj točki optužen je za pokušaj silovanja, u jednoj za seksualni napad.

- Vjerujemo u naše igrače. Mendy je izniman igrač. Sretan sam što smo ga uspjeli dovesti. Nažalost, je dosta problema s ozljedama. On je stvarno dobar dečko, rekao bih i velikodušan. Mislim da je bio sretan što je bio dio naše momčadi. Bio je omiljen u momčadi, volio je zabave, ali mislim da ima veliko srce, kazao je Guardiola i naglasio da se ne bavi privatnim životima svoji igrača sve dok ne primjeti probleme na treningu.

Na pitanje kako tumači Mendyjevo kršenje obvezne karantene pred utakmice, ovako je odgovorio:

- Shvatio sam da se to dogodilo. Ne sjećam se da li sam saznoa iz medija ili me je netko u klubu obavijestio o tome. Naravno, nisam nimalo sretan. Razgovarali smo o tome, on je prihvatio da nije učinio dobru stvar, rekao je Guardiola.

Kada su Guardiolu upozorili da je Mendy optužen za silovanja, menadžer Cityja ovako je odgovorio:

- Mendy me je zamolio da danas razovarama sa svima vama, časni sude, zato sam i ovdje!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.