Pep Guardiola: Ne bih mogao sjediti ovdje da smo potrošili kao Chelsea

Subota, 19. kolovoza 2023. 08:19 Napisao/la  SC

Otkako su Todd Boehly i Clearlake Capital kupili Chelsea, londonski klub potrošio više od milijardu eura na ulazne transfere

Gvardiol i Guardiola
Gvardiol i Guardiola

Pep Guardiola slovi kao rastrošni trener najbogatijega kluba na svijetu, njegovi kritičari uspjehe Manchester Cityja pripisuju budžetu:

- Ne bih mogao sjediti ovdje da smo potrošili onoliko koliko je Chelsea potrošio u posljednja dva prijelazna roka. Ubili biste me, to je sigurno. Bili bismo pod lupom kakvu ne možete ni zamisliti. Pratimo što se događa na tržištu i možemo li platiti ono što smatramo poštenim, kazao je Guardiola i otkrio da svojedobno nije uspio dovesti najskupljega stopera na svijetu do transfera Joška Gvardiola:

- Htjeli smo Harryja Maguirea i nismo ga kupili, jer nismo htjeli platiti, htjeli smo Marca Cucurella i nismo platili, htjeli smo Alexisa Sancheza i nismo platili. Na kraju ćemo platiti koliko je pošteno. Inače imamo akademiju. Ne kritiziram Chelsea ni sekunde. Ponavljam, da učinimo isto što i Chelsea, bili bismo mrtvi u cijelom svijetu. Način razmišljanja ljudi se mora promijeniti, svi puno troše, ne samo City, rekao je Guardiola.

Otkako su Todd Boehly i Clearlake Capital kupili Chelsea, londonski klub potrošio je više od milijardu eura na ulazne transfere, daleko najviše na svijetu ako se izuzme Saudijska Arabija, koja troši državni novac.

Unatoč tome Chelsea je prošle sezone ostvario jedan od najslabijih plasmana u zadnjih dvadesetak godina.

- U Chelseaju mogu raditi što god žele. Žele igrati najbolji mogući nogomet za navijače, žele osvajati naslove i svake sezone biti sve bolji i bolji. Svi pobjeđuju. Recite mi istinu: uživate li u transferima? Ovaj igrač, onaj drugi, svakih nekoliko mjeseci na Sky TV-u, novi igrač ovdje, novi igrač tamo. Volio bih da traje kraće, volio bih završiti prijelazni rok prije sezone, poručio je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.