Pep Guardiola: Erik ten Hag je dobar kao i svi treneri nakon Alexa Fergusona

Nedjelja, 03. travnja 2022. 16:17 Napisao/la  SC
Guardiola i ten Hag
Guardiola i ten Hag

 Erik ten Hag stalno se spominje kao novi mandžer Manchester Uniteda, nizozemski stručnjak na klupi Ajaxa ostvario je nekoliko vrhunskih rezultata

Pep Guardiola surađivao je s ten Hagom u Bayernu, Nizozemac je tada trenirao drugu momčad bavarskog kluba, menadžer Manchester Cityja ovako je prokomentirao mogućnost da ten Hag iduće sezone postane njegov suparnik u Premierligi:

- Da sam sto posto siguran, nazvao bih Manchester United i rekao dečkima da ga moraju dovesti. Ali nitko ne zna kako bi se snašao u Premierligi. On je dobar menadžer, u to nema sumnje, ali takvi su bili svi menadžeri otkako je Sir Alex Ferguson otišao. Ne možete reći da David Moyes nije dobar trener, kao ni ostali poput Josea Mourinha, svi menadžeri koji su bili u Unitedu su izvrsni, rekao je Guardiola.

- Ten Hag i ja imali smo nevjerojatno dobar odnos, razgovarali smo o nogometu, o drugoj momčadi ili bilo čemu drugom, a on je izniman tip. On je proizvod Ajaxove nogometne kulture. Ajax ima nevjerojatnu mitologiju i tradiciju u načinu igre. Nije bitan menadžer, još od Rinusa Michelsa i Stefana Kovacsa i razdoblja Johana Cruyffa, nastavili su naslijeđe i uvijek su pokušavali raditi ono što vjeruju, kazao je Guardiola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.