Manchester City pobijedio Southampton, Chelsea slavio kod Wigana

Nedjelja, 19. kolovoza 2012. 16:20 Napisao/la  SC

Utakmice 1. kola engleskog prvenstva: Manchester City - Southampton 3:2, Wigan - Chelsea 0:2.  Pobjedu Cityju donio je Nasri deset minuta prije kraja utakmice. Chelsea 14. sezonu za redom bez poraza na otvaranju prvenstva

 MANCHESTER CITY - SOUTHAMPTON 3:2 (1:0)

Utakmica 1. kola engleskog prvenstva: Manchester City - Southampton.

Strijelci: 1:0 Tevez (40'), 1:1 Lambert (59'), S. Davis (68'), 2:2 Džeko (72'), 3:2 Nasri (80').

Žuti kartoni: Nasri (Manchester City), Fox (Southampton).

MANCHESTER CITY: Hart, Kompany, Zabaleta, Lescott, Clichy, Nasri, Rodwell, Silva (72' Balotelli), Y. Toure, Aguero (14' Džeko), Tevez.

SOUTHAMPTON: Davis, Clyne, Hooiveld, Fonte, Fox, Schneiderlin, Ward-Prowse (65' S. Davis), Lallana, Guly, Puncheon, Rodriguez (55' Lambert).

Nogometaši Manchester Cityja, branitelji naslova prvaka, pobjedom nad Southamptonom otvorili su Premierligu. Kao što su na kraju prošle sezone naslov osvojili u posljednjim trenucima, i na otvaranju nove sezone u kojoj brane titulu morali su se vraćat iz rezultatskog minusa.

Naime, gostima je u 68. minuti vodstvo donio Davis (1:2), da bi na 2:2 u 72. minuti izjednačio Džeko. koji je u 14. minuti zamijenio ozlijeđenog Aguera. Pobjedu Cityju donio je Nasri deset minuta prije kraja utakmice.  Treba reći da City nije iskoristio najstrožu kaznu u 17. minuti, pokušaj Silve obranio je vratar Kelvin Davis.

Inače, Southampton je u posljednjih pet gostovanja kod Cityja slavio čak tri puta, a i ovoga puta su mogli izvući barem bod. City doduše na domaćem travnjaku sezonu nije otvorio porazom od 1999. godina kada su izgubili od Wolvesa. Inače, prošle sezone City je na domaćem travnjaku izgubio samo dva boda remiziravši sa Sunderlandom (3:3).

 

 

WIGAN - CHELSEA 0:2

Utakmica 1. kola engleskog Premiershipa: Wigan - Chelsea 0:2 (0:2).

Strijelci: 0:1 Ivanović, 0:2 Lampard (7'-11m). Žuti kartoni: Caldwell, McArthur (Wigan), Luiz, Lampard (Chelsea).

WIGAN: Al Habsi, Alcaraz, Caldwell, Boyce, Ramis, Figueroa, McCarthy, Maloney (od 48'Gomez), Moses, McArthur (80' Watson), Di Santo (67' Kone).

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, David Luiz, Terry, Bertrand, Lampard, Mikel, Hazard (64' Oscar), Torres, Mata (82' Meireles).

Nogometaši Chelsea pobjedom na gostovanju kod Wigana otvorili su novu prvenstvenu sezonu. Gosti sa Stamford Bridgea sve su zapravo riješili na otvaranju utakmice pogocima u razmaku od pet minuta.

Ivanović je doveo Chelsea u vodstvo već u drugoj minuti, a konačnih 2:0 postavio je Frank Lampard realiziravši najstrožu kaznu u sedmoj minuti.

Chelsea je tako nastavio jedan pozitivan niz, od 1998. godine nisu poraženi na otvaranju prvenstva. Zadnji put to nisu uspjeli  prije 14 godina kada ih je pobijedio Coventry 1:2. Ako se u obzir uzme i prošla sezona slavlje kod Wigana bila je tek druga pobjeda Chelsea na gostovanju u 10 odigranih utakmica. Bila je to ujedno 12. pobjeda Chelseaja protiv Wigana u Premiershipu u 15 odigranih utakmica, te su ostali na samo jednom porazu.

 PXL 120819 414Frank Lampard postiže pogodak iz penala - Foto PIXSELL

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.