ENGLESKO PRVENSTVO

Nikica Jelavić ponovo strijelac

Subota, 06. listopada 2012. 17:55 Napisao/la  SC

Hrvatski reprezentativac u dresu Evertona postigao je pogodak u remiju na gostovanju kod Wigana (2:2)

Nikica Jelavić još jednom je dokazao da je u sjajnoj formi, hrvatski reprezentativac u dresu Evertona postigao je pogodak u remiju na gostovanju kod Wigana. Jelavić je mrežu zatresao u 11. minuti, samo 60 sekundi nakon što je domaćin poveo preko Konea. Wigan je vodio 2:1 zahvaljujući Di Santu (23'), ali bod gostima donio je Baines realiziravši najstrožu kaznu tri minute prije kraja utakmice.

Everton je tako nastavio niz od sedam utakmica bez poraza na gotovanju kod Wigana koji pak nije uspio malo popraviti početak sezone te je iz sedam utakmica osvojio pet bodova. Zahvaljujući pogotku Bainesa Everton se spasio od poraza, te je u posljednjih 16 prvenstvenih utakmica izgubio samo jednom uz deset pobjeda i pet remija.

Chelsea je pak lako preskočio Norwich koji je uspio zabiti pogodak najboljoj obrani lige, ali je i dalje bez pobjede. Inače, penzioneri su i dalje jedina ekipa u prvenstvu koja u sedam kola nije primila pogodak u drugom dijelu.

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Sunderland 3:0 u prvoj utakmici 7. kola engleskog prvenstva. Sunderland je lani bila jedina ekipa u prvenstvu koja je uspjela napustiti stadion Etihad neporažena, ali ovoga puta nije imala šanse. Domaćin je poveo već u petoj minuti pogotkom Kolarova, a na 2:0 povisio je Aguero u 60. minuti, dok je Milner potvrdio slavlje u 90. minuti. Manchester je tako nastavio niz bez poraza, dok je Sunderlandu ovo bio prvi posrtaj. Inače, ovo je bila prva prvenstvena utakmica ove sezone u kojoj izabranici Roberta Mancinija nisu primili pogodak.


Rezultati 7. kola: Manchester City - Sunderland 3:0 (Kolarov 5', Aguero 60', Milner 89'), Chelsea - Norwich 4:1 (Torres 14', Lampard 22', Hazard 31', Ivanović 76/Holt 11'), Swansea - Reading 2:2 (Michu 71',  Routledge 78'/ Pogrebnjak 31', Hunt 44'), West Bromwich - QPR 3:2 (Morrison 5', Gera 22', Mulumbu 85'/Taarabt 35', Granero 90'), Wigan - Everton 2:2 (Kone 10', Di Santo 23'/Jelavić 11', Baines 87'-11m), West Ham - Arsenal 1:3 (Diame 21/Giroud 41, Walcott 77, Cazorla 83)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.