NEUMOLJIVI TOPNIK EVERTONA

Jelavić dvaput pogodio protiv Man. Uniteda

Nedjelja, 22. travnja 2012. 15:37 Napisao  Marko Babić

Man. City svladao Wolverhamtpon i stigao 3 boda do Man. Uniteda

 

Nogometaši Manchester Uniteda i Evertona odigrali su pravu ljepoticu u 35. kolu koja je završila bez pobjednika 4:4, a u kojoj je hrvatski Nikica Jelavić postigao čak dva pogotka. Naime, "crveni vragovi" imali su pobjedu u rukama, sedam minuta prije kraja vodili su 4:2. Prvo je Jelavić smanjio u 83. minuti, a dvije minute kasnije Steven Pienaar zabio je za velikih 4:4. Everton je dugo strijepio, vragovi su navalili u šest minuta sudačke nadoknade, ali nisu uspjeli zabiti. Crna rupa od dvije minute stajala je domaćina  dva važna boda i otvorila mogućnost Manchester Cityju da se dodatno približi.

Hrvatski reperezentativac bio je strijelac prvog pogotka na utakmici u 34. minuti, ali sedam minuta kasnije Rooney je donio izjednačenje. Everton može biti više nego zadovoljan bodom, na Old Traffordu nisu slavili do 1992. godine.

Everton je tako prekinuo niz Manchestera od sedam prvenstvenih pobjeda na domaćem travnjaku koji traje od Nove godine, a Manchester je pak nastavio nevjerojatan niz postizanja pogodaka na svom travnjaku. Zadnji puta vragovi u prvenstvu na Old Traffordu na svom stadionu u prvenstvu nije zabio daleke 2009. godine.

Momčad iz Liverpoola pokvarila je tako i mali jubilej, Rio Ferdinand upisao je 450. nastup u Premierligi. Ovo je bio 187. ogled dvaju klubova i 42 remi, vragovi imaju 81, a Everton 64 pobjede.  Wayne Rooney je pak s dva pogotka došao do brojek od 180 i tako na četvrtom mjestu ljestvice najboljih strijelaca Manchestera preskočio legendarnog Georgea Besta i Dennisa Violleta.

Manchester City se zahvaljujući pobjedi kod Wolverhamptona i remiju najvećeg rivala i gradskog suparnika primaknuo na samo tri boda zaostatka za Manchester Unitedom. "Građani" su u gostima odradili savršeno poslijepodne, "Vukovi" nisu imali šanse. Aguero i Nasri su doveli momčad Roberta Mancinija do čistih 2:0.

Nastavila se ovosezonska golgota Liverpoola. Velika s Anfielda je uknjižio novi poraz, ovog puta su protiv "Redsa" slavili nogometaši West Bromwich Albiona. Jedini pogodak postigao je Odemwingie petnaest minuta prije kraja. Dobra je vijest, ako se to tako uopće može nazvati, što Liverpool ionako ostatak sezone odrađuje bez ikakvih ambicija...

Rezultat 35. kola: Manchester United - Everton 4:4 (Rooney 41', 69', Welbeck 57', Nani 61'/ Jelavić 34', 83', Fellaini 67', Pienaar 85'), Wolverhampton - Manchester City 0:2 (Aguero 27, Nasri 74), Liverpool - West Bromwich Albion 0:1 (Odemwingie 75)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.