NEOBIČNA KAZNA UEFA-e

Rooney trenirao s mladim švicarskim nogometašima

Utorak, 18. prosinca 2012. 16:49 Napisao/la  SC

Wayneu Rooneyju kazna uvjetovana sudjelovanjem u UEFA-inu projektu

Wayne Rooney boravio je u Švicarskoj gdje je vodio trening mladih nogometaša nižerazrednog Payerna. Rooney je sa švicarskim tinejdžerima odradio tehničko-taktički trening, ali s Otoka na kontinent nije putovao iz čiste zabave. Daleko od toga!

Za Waynea Rooneya već je svašta napisano, jako puno slova potrošeno je kako bi se opisale karakterne osobine 27-godišnjeg napadača Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije. Podsjećanja radi, Rooney je zaradio dvije utakmice kazne zbog isključenja na posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2012 protiv Crne Gore u listopadu 2011 godine.

Rooney je najprije bio kažnjen s tri utakmice neigranja zbog udaranja bez lopte braniča Crne Gore Miodraga Džudovića, jer je disciplinski panel UEFA-e njegovo ponašanje okarakterizirao kao napad. Kazna je smanjena na dvije utakmice nakon što su Rooney i tadašnji izbornik Engleske Fabio Capello nazočili žalbenom postupku održanom u sjedištu UEFA-e u Nyonu neposredno prije početka EURO-a.

Treća utakmica Rooneyeve kazne tom je prigodom odgođena na četiri godine, što se može smatrati uvjetom kaznom. Kao rezultat smanjenja kazne Rooney je dobio prigodu zaigrati na kontinentalnoj smotri i u prvom nastupu postići pogodak protiv Ukrajine nakon što je morao propustiti dvoboje protiv Francuske i Švedske.

Posebnost kaznenog postupka je što je Rooneyju smanjena kazna pod uvjetom da postane sudionik društveno korisnog projekta koji podupire UEFA.  Dakle, Rooney je morao obaviti trening s mladim nogometašima u Švicarskoj.  Sada je opet spreman za nepodopštine s tim da u slučaju novog crvenog kartona u službenom, reprezentativnom nastupu u naredne četiri godine, odmah dobiva dodatnu utakmicu kazne.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.