Luka Modrić najbolji vezni igrač engleske Premierlige prema statističkim izračunima

Petak, 18. svibnja 2012. 14:09 Napisao/la  SC

Hrvatski reprezentativni veznjak smjestio se među deset najboljih veznjaka u svim kategorijama (stvorene prilike, točna dodavanja i postotak točnih dodavanja)

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Modrić dobio je još jedno veliko priznanje u engleskom nogometu. Naime, internet portal The Sport Review proglasio ga je najboljim veznjakom engleske Premierlige. Modrić je titulu lauerata zaslužio nakon što je portal objavio konačne statističke podatke svih igrača.

Hrvatski internacionalac smjestio se u vrh sve tri kategorije, koje su su statistički obrađene za svakog igrača. Kada se u obzir uzmu stvorene prilike za gol, Modrić se nalazi na visokom trećem mjestu s 96 stvorenih šansi za svoje suigrače.

Modrić je još bolje plasiran u kategoriji točnih dodavanja gdje se smjestio na drugo mjesto s 2534 točnih dodavanja. Kada se gleda postotak točnih dodavanja, hrvatski je veznjak na četvrtom mjestu s nešto malo manje od 40 posto točnih dodavanja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.