Manchster United na konopcima, David Moyes sprema čistku u svlačionici

Ponedjeljak, 09. prosinca 2013. 16:37 Napisao/la  SC

Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nani, Ashley Young, Antonio Valencia, Anderson, Javier Hernandez, Shinji Kagawa... redom imena koja se spominju na listi za odstrijel

Divu sa Old Trafforda i ne ide baš najbolje u posljednje vrijeme. Ako se izuzme slavlje (5:0) protiv Bayera u Ligi prvaka, ovo je polusezona za zaborav branitelja naslova engleskog nogometnog prvaka. Crveni vragovi za vodećim Arsenalom zaostaju već trinaest bodova, a na svom su stadionu posljednje dvije utakmice - izgubili.

Gol Yohana Cabayea iz 61. minute subotnje utakmice protiv Newcastlea samo je potvrdio tezu da je klub u velikoj krizi, a nasljednik velikog Alexa Fergusona govori da još nije vrijeme za paniku.

- Ne uspijeva mi izvući ono najbolje iz svojih igrača. Moram biti siguran da oni mogu bolje reagirati u nekim utakmicama. Prošle sezone Manchester United nije igrao dobro u nekim susretima, no ipak ih je zahvaljujući jednom pogotku uspio pobjediti. Ove nam se zone ide malo teže, no nećemo još uvijek raditi paniku. 

Manchester Evening News piše kako se u siječanjskom prijelaznom roku sprema velika čistka u igračkom kadru, pa bi klub mogao nalikovati na autobusni kolodvor. Spominju se odlasci čak jedanaestero igrača, sve od reda članova prve momčadi. Napustiti Old Trafford tako bi mogli Rio Ferdinand, Patrice Evra, Nani, Ashley Young, Antonio Valencia, Anderson, Javier Hernandez, Shinji Kagawa, Wilfried Zaha te Tom Cleverley.

- Naravno da se od velikog Manchester Uniteda ne očeuje da gubi utakmice, no navijači moraju biti svjesni da je ovo doba tranzicije. Moj je posao olakšati igračima adaptaciju na nove uvjete. Mi moramo učiniti sve što možemo da postanemo bolji i uspješniji u nastavku sezone, govori Moyes.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.