FA Kup: Manchester United u završnici slomio Reading za plasman u četvrtfinale

Ponedjeljak, 18. veljače 2013. 23:51 Napisao/la  SC

FA Kup 1/8 finala: Manchester United - Reading 2:1 (Nani 69, Chicharito Hernandez 72/McAnuff 81)

FA KUP - 1/8

MANCHESTER UNITED - READING 2:1

Stadion Old Trafford. Gledatelja: 75.213

Sudac: Andre Mariner

Strijelci: 1:0 Nani (69), 2:0 Chicharito Hernandez (72), 2:1 McAnuff (81)

Žuti karton: Hunt (Reading)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Smalling, Jones (42 Nani), Vidić, Buttner, Valencia, Anderson (83 Carrick), Cleverley, Young (64 Van Persie), Welbeck, Hernandez

READING: Federici, Kelly, Shorey, Mariappa, Morrison, Karacan, Leigertwood (63 Guthrie), McAnuff, McCleary (70 Robson-Kanu), Hunt, Le Fondre

Manchester United plasirao se u četvrtfinale FA kupa pobijedivši Reading 2:1, igrajući uglavnom sa pričuvama. United u četvrtfinalu čeka boljeg iz dvoboja Middlesbrougha i Chelseaja. Dva gola u tri minute sredinom drugog poluvremena naizgled su osigurala Manchesteru mirnu završnicu, ali Reading se pobrinuo da ona ne bude takva. Ipak, na kraju je morao pružiti ruku favoritima.

Kako obično biva u ovakvim utakmicama, nedostajao je konstanti pritisak kod kombinirane momčadi favorita, ali već do poluvremena imao je Federici pune ruke posla. Kako je vrijeme odmicalo, Unitedovi su se nogometaši sve bolje snalazili na terenu i sve više pritiskali.

Readingov vratar u 21. sjajno skida pokušaje Cleverleyja i Younga, u završnici poluvremena Nani volejom pogađa stativu, da bi Federici kasnije odbio u korner šut Portugalca. Le Fondre je stavio na muke De Geu nekoliko puta, a iako je Manchester imao dvostruko više pokušaja, posjed lopte poslije sat vremena bio je identičan. Ferguson je tada ubacio Van Persieja, ali se pokazalo da će pobjedu donijeti oni kojima je povjerio mjesto u početnom sastavu. U jeku domaće opsade Nani zabija za vodstvo uz pomoć Morrisonove ruke u 69. minuti. Samo dvije minute kasnije Nani ubacuje Hernandezu koji točno utrčava i postavlja 2:0.

Međutim, Reading, nije rekao zadnju. Hunt oduzima loptu, nabacuje McAnuffu koji je brži od španjolskog vratara i kraljevi povrataka dobili su šansu koju su tražili. Umalo su je i iskoristili kad je Le Fondre glavom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zamalo promašio gol.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.