Premierliga: Manchester United preokretom napokon slavio u gradskom derbiju

Subota, 14. siječnja 2023. 15:31 Napisao/la  SC

Vodstvo nije promijenilo odnose na terenu, Pep Guardiola ne zna čuvati rezultat što je domaća momčad iskoristila

Rashford odlučio pobjednika
Rashford odlučio pobjednika

Manchester United napokon je uspio slaviti u jednom gradskom debiju, preokrenuli su domaći igrači za dvije minute utakmicu na Old Traffordu.

Sat vremena do prvoga pogotka igralo se očekivano, City je imao veći posjed lopte, United je se zatvorio i šanse tražio u kontrama.

U 60. minuti De Bruyne je prošao kraj Casemira po desnoj strani kaznenog prostora, idealno mekanim ubačajem pogodio je Grealisha u glavu na drugoj vratnici, napadač Manchester Cityja samo se u skoku naklonio da bi postao strijelac - 0:1.

Vodstvo nije promijenilo odnose na terenu, Pep Guardiola ne zna čuvati rezultat.

Nastavio je City igrati kao da je 0:0, kaznio je domaćin visoke izlaske gostujuće momčadi.

U 80. minuti Manchester United je izjednačio iz situacije o kojoj će eksperti za suđenje puno govoriti idućih dana: do dubinske lopte koju je Casemiro uputio Rashfordu na vrhu kaznenog prostora dotrčao je Fernandez i plasiranim udarcem zatresao mrežu - 1:1.

Pomoćni sudac podignuo je zastavicu, jer je Rashford bio u zaleđu, ali je snimka pokazala da nije taknuo loptu koju je tijelom kontrolirao što znači da je bio u posjedu lopte čime je izravno utjecao na pogodak.

U 82. minuti Garnacho je stvorio višak na lijevom boku, ubacio prizmeno na peterac, gdje je Rashford podmetnuo nogu i postigao 16. pogodak ove sezone - 2:1.

Kako je obrana Manchester Uniteda igrala protiv napada koji je predvodio Haaland, ukazuje podatak da su gosti postignuli pogodak iz jedinog udarca u okvir vratiju.

To ne znači da nije bilo opasnosti pred vratima De Gee.

Pep Guardiola doživio je treći poraz u prvenstvu čime su još više porasle šanse da Arsenal osvoji titulu.

Erik ten Hag sada je ostvario isto pobjeda kao Pep Guardiola.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Wan-Bissaka, Varane, Shaw, Malacia (90+2 Martinez), Eriksen (72 Garnacho), Casemiro (90+2 McTominay), Fred, Fernandes, Martial (46 Antony), Rashford (90+2 Maguire)

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Akanji, Ake, Cancelo, Rodrigo, De Bruyne, Bernardo, Mahrez, Foden, Haaland

Utakmica 20. kola: Manchester United - Manchester City 2:1 (Fernandez 80, Rashford 82/Grealish 60)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.