Manchester u središtu pozornosti engleskog nogometa, gradski derbi odlučuje o prvaku

Nedjelja, 09. prosinca 2012. 13:05 Napisao/la  I. M.

Među nama postoji veliki rivalitet, a posebno sada kada se borimo za prvo mjesto. Ulazimo u utakmicu s namjerom da uzmemo tri boda, svi smo uzbuđeni zbog utakmice, rekao je Wayne Rooney

 

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney želi više od osvete za dva prošlosezonska poraza u Premier ligi od gradskog rivala. Uvjeren je Rooney da bi pobjeda na Etihadu bila od presudne važnosti za rasplet utrke za naslov koja se već odavno u engleskoj svela na dva gradska rivala iz Manchestera. Engleski reprezentativni napadač uvjeren je da Cityjevo ispadanje iz Lige prvaka oslikava probleme koje "građani" vješto kamufliraju činjenicom da dvije sezone nisu izgubili premijerligaški susret

-         -  Ako osvojimo tri boda, za nas će to biti od ogromne važnosti. Mislim da nakon ispadanja iz Lige prvaka City prolazi kroz prilično teško razdoblje. Ako uspijemo pobijediti, to će staviti dodatni pritisak na njihova leđa. Svima je jasno da nas čeka velika utakmica, možda i najveća uz onu sa Liverpoolom. Među nama postoji veliki rivalitet, a posebno sada kada se borimo za prvo mjesto. Ulazimo u utakmicu s namjerom da uzmemo tri boda, svi smo uzbuđeni zbog utakmice. - rekao je Rooney.

Ništa osim pobjede neće pomoći Rooneyu da se oporavi od dva prošlosezonska poraza, a posebno ga boli činjenica da je City do naslova došao u posljednjim sekundama posljednjeg susreta sezone protiv QPR-a pogotkom Sergia Aguera.

-       -   Znamo da smo mogli do naslova da smo uspjeli okrenuti jednu ili dvije utakmice, ali to se može reći za svaku utakmicu. Moramo prestati razmišljati o tome, to je sada stvar prošlosti. Trebamo gledati prema naprijed. Dobro smo ušli u ovu sezonu i u sjajnoj smo poziciji. Kada dođemo tamo imamo samo jedan cilj, želimo napraviti nešto bolje nego prošle godine kada smo izgubili 0:1. Ne želimo u tako ranoj fazi prvenstva prepustiti vrh, rekao je Rooney.

Od dolaska Nizozemca Robina Van Persiea iz Arsenala prošloga ljeta Rooney je imao razne uloge u momčadi Uniteda.

-         - Ovo je za mene jedno novo, drugačije iskustvo. Mislim da sam ove sezone na terenu igrao na svim pozicijama i uživam u tome - to je za mene drugačije iskustvo i drugačiji korak. To je nešto što kao nogometaš volim raditi. Tko zna gdje ću igrati danas, našalio se Rooney.

-          Uvjeren sam da su krilni igrači naša najveća snaga na terenu. Na taj je način United igrao i pobjeđivao godinama i to je recept za naš uspjeh uz naravno činjenicu da moramo postići pogodak više. Njihova najveća snaga je vezni red ali siguran sam da ih je Sir Alex dobro proučio i da će znati kapitalizirati njihove slabosti, zaključio je Rooney.

Iz domaćeg kuta također najavljuju pobjedu, a prema pisanju današnjeg britanskog tiska Roberto Mancini ima "tajni plan" u kojemu je ključnu ulogu povjerio sunarodnjaku Mariu Balotelliju. Uz 22-godišnjeg Talijana napad Cityja trebao bi predvoditi Sergio Aguero dok će Carlos Tevez i Edin Džeko šansu čekati sa klupe.

-          Mancini je uvjeren da ova dvojica mogu napraviti veću štetu Unitedu i odlučio se "kockati", rekao je britanskom tisku izvor blizak talijanskom treneru

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.