Manchester City u nedjelju ima priliku osvojiti prvu titulu prvaka od 1968. godine

Subota, 12. svibnja 2012. 16:00 Napisao/la  SC

Mislim da Manchester City u idućim sezonama može osvojiti još nekoliko titula prvaka, kaže menadžer Roberto Mancini

Manchester City posljednju utakmicu u prvenstvu u nedjelju igra protiv QPR-a, pobjeda na stadionu Etihad vrijedna je prve titule prvaka od 1968. godine. Toliko je godina prošlo prije nego što je bogatim šeicima postalo isplativo što su prvo kupili klub, a zatim su kupili sve najbolje  što se nudilo na tržištu igrača i menadžera Roberta Mancinija. Sve skupa vrijedilo je titule prvaka, koju  treba potvrditi u utakmici protiv QPR-a. Zanimljivo je da Manchester City ima priliku poostati tek peti klub koji je postao prvak od 1992. godine kada je Preimerliga ustrojena.

 Roberto Mancini je na klupi Intera  triput bio prvak u Seriji A, u nedjelju ima priliku prvi put postati prvak u Premierligi:

- Meni bi to bilo fantastično iskustvo, ali sada razmišljam samo u utakmici protiv QPR-a. Rekao sam prije nekih mjesec dana da je Manchester City postala jedna od najboljih momčadi u Europi, mislim da se nalazimo na poziciji koju objektivno zaslužujemo. Štoviše, mislim da Manchester City u idućim sezonama može osvojiti još nekoliko titula prvaka. Jasno da je sada najvažnije osvojiti prvu titulu nakon gotovo 50 godina, kaže Mancini.

Manchester City iskazao je velike mogućnosti kada je bilo najvažnije, u samoj završnici sezone:

- Prvenstvo traje 38 kola, mi smo bili na vrhu 28 kola. U jednom smo trenutku upali u krizu ponajviše zbog niza ozljeda najboljih igrača. Nemamo toliko iskustva kao United, ali nismo gubili vjeru u sebe ni kada smo zaostajali 8 bodova iza Uniteda, tvrdi Mancini.

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.