Premierliga: Stefan Ortega ušao umjesto Edersona i postao Cityjev junak!

Utorak, 14. svibnja 2024. 23:06 Napisao/la  SC

Erling Haaland dvostruki strijelac, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali cijelu utakmicu na najvišoj razini

Ortega ušao umjesto Edersona
Ortega ušao umjesto Edersona

Manchester City pobijedio je Tottenham u Londonu u zaostaloj utakmici i kolo prije kraja sezone stigao nadomak četvrte uzastopne titule prvaka.

Utakmica na Hotspur stadionu bila je previše opterećena natjecateljskim tenzijama da bi se igralo opušteno, Tottenham je igrao za plasman u Ligu prvaka, a City za prvaka!

U kontroliranim uvjetima igre malo se toga dojmljivog moglo vidjeti do prvoga pogotka Cityja.

U 51. minuti De Bruyne je na desnoj strani kaznenog prostora izbjegnuo zaleđe, precizno je odigrao u peterac, gdje je Haaland samo postavio nogu ispred prazne mreže - 0:1.

Pogodak je promijenio pristupe obiju momčadi, počelo je uzbudljivije razdoblje utakmice.

U 69. minuti Guardiola je zamijenio vratare, Ortega je ušao umjesto Edersona, koji je nervozno regirao zbog zamjene, dugo je jedva suzdržavao bijes na klupi.

Brazilac je prije toga stradao u duelu s Romerom, dugo mu se ukazivala liječnička pomoć, unatoč oteklini ispod oka nije izgledalo da ga treba mijenjati, ali Guardiola je pogodio sa zamjenom!

Nijemac Stefan Ortega postao je Cityjev junak!

Ortega je prvo dvaput obranio udarce Kuluševskog, jednog u situaciji jedan na jedan iskosa.

U 86. minuti Akanji je neoprezno izgubio loptu, Son je sam trčao prema Ortegi dvadesetak metara, vratar Cityja nogom je zaustavio Sonov pokušaj dok je uznevjerni Guardiola ležao na travi zbog Akanjijeve pogreške.

Bio je to presudni trenutak utakmice!

U sudačkoj nadoknadi stigla je kazna za neiskorištenu šansu, Doku je znalački iznudio kazneni udarac u duelu s Porrom, Haaland je postigao 27. pogodak u Premierligi čime je potvrdio pobjedu vrlo vjerojatno vrijednu titule prvaka.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu na najvišoj razini, posebice raduje Kovačićeva forma na kraju sezone, postao je stožerni igrač Cityja.

Manchester City u zadnjem kolu igra protiv West Hama, Arsenal igra protiv Evertona.

Utakmica 34. kola: Tottenham - Manchester City 0:2 (Haaland 51, 90+1-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.