Premierliga: Liverpool ponovo preuzeo vodstvo, Chelsea pobijedio šokantnim preokretom

Četvrtak, 04. travnja 2024. 23:24 Napisao/la  SC

Atraktivnim pogotkom svjetskog prvaka Liverpool slomio otpor gostiju, Manchester United vodio 3:2 do 100. minute i izgubio utakmicu

Alexis Mac Allister odlučio pobjednika
Alexis Mac Allister odlučio pobjednika

Liverpool je pobjedom protiv Sheffielda Uniteda ponovo preuzeo vodstvo na ljestvici, Jurgen Klopp u zadnjoj sezoni vodi momčad prema tituli prvaka.

Momčad Liverpoola tijekom utakmice ostvarila je čak 83 posto posjeda lopte što ukazuje kakav su nogomet gledatelji vidjeli na Anfieldu, ali je gostujuća obrana na čelu s Ivom Grbićem relativno dobro podnosila pritisak do 76. minute.

Tada se ukazao Argentinac Mac Allister, koji je s ruba kaznenog prostora loptu atraktivno poslao u gornji lijevi Grbićev kut, sjajnim pogotkom svjetskog prvaka Liverpool je slomio otpor gostiju.

Mac Allister u zadnjem razdoblju igra vrhunski, osim što određuje ritam igre redovito trese mreže.

Na kraju je Gapko glavom skrenuo loptu ispred Grbića i potvrdio pobjedu.

Grbić je obranio jedan težak udarac (Nunez) do drugoga pogotka domaćina, nekoliko je puta rutinski reagirao i da nije katastrofalno pogriješio u 17. minuti bio bi ponajbolji igrač gostiju.

U 17. minuti Grbić je nesmotreno napucao loptom Nuneza, koji je postao strijelac nakon što mu se lopta odbila od leđa.

Dvije velike prilike gosti nisu iskotisitli u prvoj i zadnjoj minuti prvoga dijela, vratar Kalleher posebice je dobro reagirao u 1. minuti, kada je obranio zicer.

Bradleyevim autogolom gosti su se vratili u utakmicu, unatoč stalnom pritisku dojam je da se pogodak mogao dogoditi samo ekstra-kvalitetnim potezom kao što je bio Mac Allisterov pogodak.

U drugoj utakmici večeri Manchester United je nevjerojatnim preokretom ostao bez pobjede Stamford Bridgeu iako je do 100. minute vodio 3:2.

U 97. minuti Dalot je nespretno pao i srušio Maduekea s leđa, Palmer je u 100. minuti postigao drugi pogodak iz kaznenog udarca.

U idućoj akciji Palmer je na ulasku u kazneni prostor snažno udario po lopti koja se od McTominaya odbila u bližu vratnicu i završila let u mreži - 4:3.

U srazu dvaju najvećih gubitnika ove sezone Erik ten Hag na kraju je doživio novi poraz, Mauricio Pochettino u nekontroliranoj golijadi ostvario je pobjedu koja neće promijeniti dojam da Chelsea ne igra dobar nogomet..

Zbog premijerligaške dinamike i pogodaka uzbudljiva utakmica pokazala je zbog čega oba kluba traže nove trenere.

Utakmice 31. kola: Liverpool - Sheffield United 3:1 (Nunez 17, Mac Allister 76, Gapko 90/Bradley 58-ag), Chelsea - Manchester United 4:3 (Gallagher 4, Palmer 19-11m, 90+10-11m, 90+11/Garnacho 34, 67, Fernandes 39)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.