Premierliga: Liverpool svladao Manchester City, Dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu

Nedjelja, 01. ožujka 2015. 15:02 Napisao/la  SC

Utakmica 27. kola: Liverpool - Manchester City 2:1. Proteklog tjedna  Liverpool je u Istanbulu ispao iz Europa lige, Manchester City je doživio poraz od Barcelone u Ligi prvaka

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na domaćem terenu Manchester City sa 2:1. Neriješeno je bilo sve do 76. minute, kada je Coutinho donio domaćima pobjedu. Dejan Lovren igrao je za Liverpool  cijelu utakmicu i pokazao da promašeni jedanaesterac protiv Bešiktaša u četvrtak nije ostavio traga. 

Obje momčadi igrale nakon poraza na europskoj sceni tijekom tjedna. Liverpool je nakon poraza u Istanbulu ispao iz Europa lige, dok je Manchester City doživio poraz od Barcelone u Ligi prvaka.

Liverpool je poveo golom Hendersona već u 11. minuti. Henderson je u polukontri primio loptu na 20-tak metara, prevario svoga čuvara i pogodio suprotni kut mreže gostiju. Gosti su mogli izjednačiti već nakon dvije minute, ali je udarac Aguera odsjeo na vratnici.

Izjednačenje je ipak stiglo u 26. minuti. Aguero je bio asistent, a Edin Džeko strijelac. Još dvije sjajne prilike imao je Liverpool do kraja prvog dijela, no Lallana je promašio cijeli gol kada se našao iskosa pred Hartom, a Sterlingov udarac je bio preslab.

Sterling je prilikom otvorio i nastavak susreta, ali je njegov udarac završio pored gola. Pritisak domaćih nogometaša ipak se isplatio u 76. minuti.

Coutinho je gostujuću mrežu pogodio sjajnim udarcem sa dvadesetak metara u suprotni Hartov kut. Još jednu veliku priliku imao je Liverpool u 87. minuti kada je Sturridge izbio sam malo iskosa pred Harta, ali je promašio cijeli gol.

Nisu ni gosti mirovali, no Silvin udarac dvije minute kasnije otišao je tik uz vratnicu.

LIVERPOOL: Mignolet, Can, Škrtel, Lovren, Henderson, Marković (Sturridge 76), Moreno (Toure 82), Allen, Coutinho, Sterling, Lallana

MANCHESTER CITY: Hart, Kolarov, Mangala, Kompany, Zabaleta, Nasri (Lampard 82), Toure, Silva, Fernandinho (Bony 78), Aguero, Džeko (Milner 58)

Utakmice 27. kola: Liverpool - Manchester City 1:1 (Henderson 11, Coutinho 76/ Džeko 26), Arsenal - Everton 2:0 (Giroud 39, Rosicky 89)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.