Premierliga: Leeds šokirao Manchester City, Liverpool pobijedio

Subota, 10. travnja 2021. 15:36 Napisao/la  SC

U 91. minuti Dallas je pobjegao braničima domaćina i loptu poslao kroz noge vrataru Manchester Cityja, Trent Alexandre Arnold donio treću uzaastopnu pobjedu Liverpoolu

Dallas (lijevo) dvostruki strijelac na Etihadu
Dallas (lijevo) dvostruki strijelac na Etihadu

Mateo Kovačić igrao je do 83. minute u pobjedi Chelseaja, nastavlja se neizvjesna borba pet klubova za tri mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Pogotkom Alexandre-Arnolda u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena Liverpool je pobijedio Aston Villu 2:1

Gosi su poveli preko Watkinsa u završnici prvog dijela, početkom nastavka Salah je poravnao rezultat, a u samoj završnici Trent Alexandre-Arnold donio treću uzastopnu pobjedu momčadi Jurgena Klopa.

Leeds je šokirao Manchester City na Etihadu!

Marcelo Bielsa nadigrao je Pepa Guardiolu kao rijetko koji protivnički trener ove sezone, senzacionalna pobjeda protiv Manchester Cityja odjeknula je planetom nogomet, posebice zbog toga što je Leeds cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje.

Leeds je jako dobro stajao u bloku tijekom cijele utakmice, malo su stvaralačkog prostora imali napadači najbolje momčadi na Otoku, Bielsa je u pripremi utakmice odradio glavninu posla.

Preostali dio odradili su igrači Leedsa, koji su discipliniran trpjeli pritisak domaćina tijekom cijele utakmice, nisu gubili raspored ni kada su igrali s desetoricom igrača, vratar Meslier nije imao puno posla iako je lopta stalno zujala oko njegove glave.

U prvom dijelu Leeds je nekoliko puta organizirano ušao u trećinu domaćina, u 42. minuti Dallas je udarcem s ruba kaznenog prostora loptu poslao u desnu vratnicu od koje se ista odbila u mrežu - 0:1.

U prvoj minuti sudačke nadoknade isključen je Cooper zbog neopreznog starta na Gabrielu Jesusu.

U drugom dijelu Leeds je iz svoje trećine izašao svega nekoliko puta, dovoljno za pobjedu.

U 76. minuti popustila je koncentracija u zadnjoj liniji, Silva i Torres uspjeli su stvoriti višak, Meslier nije mogao obraniti udarac s 14 metara - 1:1.

U 84. minuti dočekao je Leeds prvu meč-loptu, Raphinha je u kontri pobjegao obrani domaćina, Ederson je spasio mrežu u situaciji jedan na jedan.

Drugu meć-loptu Leeds nije promašio!

U 91. minuti Dallas je sa središta igrališta pobjegao braničima domaćina, dotrčao do Edersona i loptu poslao kroz noge vrataru Manchester Cityja.

Utakmice 31. kola: Manchester City - Leeds 1:2 (Torres 76/Dallas 42, 90+1), Liverpool – Aston Villa 2:1 (Salah 57, Alexandre-Arnold 90+1/Watkins 43), C. Palace - Chelsea 1:4 (Benteke 63/Havertz 8, Pulisic 10, 78, Zouma 30)

Poredak: Manchester City 74 (32), Manchester United 60 (30), Leicester 56 (30), Chelsea 54 (31), Liverpool 52 (31), West Ham 52 (30), Tottenham 49 (30),...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.