Klubovi Premierlige potrošili 2,45 milijardi dolara na pojačanja, od toga Chelsea milijardu

Subota, 26. kolovoza 2023. 15:01 Napisao/la  SC
Joško Gvardiol
Joško Gvardiol

Klubovi Premier lige potrošili su rekordnih 2.45 milijardi dolara na igrače u ovom ljetnom prijelaznom roku, prema analizi Deloittea objavljenoj u subotu.

Prijelazni rok, koji je otvoren 14. lipnja, već je premašio prošlogodišnjih rekordnih 2.4 milijardi dolara s tjedan dana preostalih do roka 1. rujna, objavila je Deloitteova Sportska poslovna grupa.

Dva su transfera bila za više od 100 milijuna dolara svaki, s veznjacima Moisesom Caicedom koji se pridružio Chelseaju, a Declan Rice potpisao je za Arsenal, u usporedbi s niti jednim prošlog ljeta.

Chelsea, koji je do sada potpisao ugovor s devet igrača, potrošio je više od milijardu dolara na transfere otkako je novo vlasništvo predvođeno Toddom Boehlyjem i Clearlake Capitalom dovršilo preuzimanje kluba u svibnju 2022. godine.

Prvak Manchester City potpisao je ovog tjedna s krilnim igračem Jeremyjem Dokuom za prijavljenih 65 milijuna dolara, nakon što je ranije doveo braniča Joška Gvardiola za 97 milijuna dolara i veznjaka Matea Kovačića za 30-tak milijuna.

 
Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.