Johann Cruyff odbio Liverpool, jer ne želi seliti iz Barcelone u kojoj živi od 1973. godine

Subota, 14. travnja 2012. 11:37 Napisao/la  SC

Johana Cruyffa smatraju tvorcem Barcelonine nogometne filozofije

Johan Cruyff zahvalio se Livepoolu na ponudi, izjavivši da nema namjeru seliti iz Barcelone u kojoj živi od 1973. godine.

U potrazi za izgubljenim identitetom Livepool je pokušao agnažirati Cruyffa, kojemu bi vlasnici prepustili kompletnu sportsku politiku kluba koji se nikako ne može približiti najbolji engleskim klubovima. Iako su engleski mediji već počeli spekulirati o tome koliko je održiva veza između menadžera Kennyja Dalglisha i Cruyffa, nizozemska nogometna legenda prekinula je spekulacije izjavom da neće doći u Liverpool.

Cruyff je prije 14 mjeseci prihvatio sličnu ulogu u Ajaxu. Međutim, ni tada nije pristao napustiti Barcelonu iz koje je nekoliko puta mjesečno letio na posao u Amsterdam. Svakodnevnu vezu s Ajaxom održavao je preko trenera Francka de Boera, ali je veza brzo puknula. Između Amsterdama i Barcelone, Cruyff  je odabrao grad u kojemu je kao trener i igrač dosegnuo vrhunac blistave karijere. Cruyffa smatraju tvorcem Barcelonine nogometne filozofije.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.