Greg Dyke: Nije dobro za engleski nogomet da su stranci vlasnici klubova i da su stranci na travnjaku

Utorak, 24. ožujka 2015. 10:46 Napisao/la  SC

Po drugi puta u tri godine nema engleskog kluba u četvrtfinalu Lige prvaka, što znači da se priča sa strancima baš i nije isplatila, kaže predsjednik FA

Predsjednik engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Dyke uvjeren je da će stranci u Premierligi istrijebiti talentirane engleske igrače, čelnik FA zalaže se da svaki klub ima minimalno 12 domaćih igrača u momčadi, četiri više nego do sada. Pod domaće igrača spadaju oni igrači koji su u klubu najmanje od 15. rođendana.

- Po drugi puta u tri godine nema engleskog kluba u četvrtfinalu Lige prvaka, što znači da se priča sa strancima baš i nije isplatila. Bojim se za budućnost naše lige. Stranci su vlasnici klubova, stranci su na travnjaku i to nije dobro za naše interese. Pogledajte Harryja Kanea, to je svjetli primjer i moramo imati više takvih priča. Moramo početi pregovore s klubovima i uvjeriti ih da to ima smisla za nogomet, kaže Dyke.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.