Frank Lampard okončao karijeru nakon 21 godine profesionalnog igranja

Četvrtak, 02. veljače 2017. 13:42 Napisao/la  SC

Lampard je karijeru zaključio s 38 godina nakon što je završio svoju avanturu u New York Cityju gdje je odigrao svoje posljednje utakmice

Frank Lampard, legenda Chelsea i bivši engleski reprezentativac odlučio je završiti karijeru nakon 21 godine profesionalnog igranja na najvišoj razini.

Lampard je karijeru zaključio s 38 godina nakon što je završio svoju avanturu u New York Cityju gdje je odigrao svoje posljednje utakmice.

Lampard je rođen u istočnom dijelu Londona, a nogomet je zaigrao u akademiji West Hama za koji je igrao od 1995. do 2001. godine, a zatim prešao u Chelsea gdje je ostao čak 13 godina i osvojio gotovo sve što je mogao. Uzeo je Ligu prvaka, Europa ligu, tri titule prvaka i još osam kupova. Prešao je u Manchester City 2014., a godinu kasnije, poput drugih veterana Premierlige, otišao u američki MLS. Za Englesku je odigrao više od 100 utakmica i zabio tridesetak golova.

- Nakon 21 nevjerojatne godine odlučio sam da je pravo vrijeme za završetak karijere. Iako sam primio više zanimljivih ponuda da nastavim igrati kod kuće i u inozemstvu, s 38 godina osjećam da je vrijeme za novo poglavlje u mom životu, napisao je Lampard u oproštajnom pismu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.