×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

POLUFINALE FA KUPA

Jelavić strijelac, Liverpool izbacio Everton

Subota, 14. travnja 2012. 15:22 Napisao/la 

Liverpool - Everton 2:1. Everton je poveo preko Jelavića, ali Liverpool je ipak na kraju slavio

 

Englezi su ovog vikenda isplanirali "dvostruki program". Dok se dio klubova "zabavlja" ligaškim obavezama, Everton i Liverpool su odigrali polufinalni susret FA Cupa, na londonskom Wembleyju.
 
Nikica Jelavić je još jednom dokazao kako je ključni čovjek Škota Davida Moyesa, trenera Evertona. Na krcatom Wembleyju upravo je hrvatski reprezentativac doveo svoju momčad u vodstvo protiv "Redsa". Šansu su mu pripremili Carragher i Agger, koji su se poput totalnih početnika dogovarali tko će izbiti loptu, na kraju je Carragher napucao napadača Evertona Cahilla, od kojega se lopta odbila do Jelavića. Sa točno jedanaest metara Hrvat nije imao milosti, pogodio je rutinirano mrežu Liverpoola za vodstvo Evertona. Jelaviću je ovo šesti pogodak u dresu Evertona.

Everton je ponudio nešto bolje izdanje, iako nisu napravili ništa konkretnije nakon Jelavićeva gola. Nije, doduše ni Liverpool bio spektakularan, čak ni blizu toga, ali je Luis Suarez u 62. minuti iskoristio katastrofalnu pogrešku obrane Evertona. Francuz Sylvain Distin je iskosa pokušao vratiti loptu golmanu, ali je u stvarnosti gurnuo Suareza u klasični "zicer". Napadač Redsa je odjurio prema vratima Evertona i desnom "vanjskom" poslao loptu u kut nemoćnog Howarda. Poprilično glup način da se Liverpool vrati u život...

U nastavku niti jedna momčad nije željela uzeti previše rizika, finale FA Cupa je ipak ogroman ulog. Najbolju prigodu je imao upravo Nikica Jelavić, koji je u 81. minuti iz dobre pozicije pucao lijevom nogom, ali je uspio samo pogoditi vanjski dio mreže. I kako to obično biva u takvim utakmicama, pogoci stižu uglavnom ili nakon grešaka ili nakon prekida. Nakon kornera u 87. minuti "najskuplji promašaj u povijesti Liverpoola", Andy Carroll ("Redsi" su ga platiti 55 milijuna eura) glavom je pogodio za veliko slavlje svih navijača kojima je legendarni klub s Anfielda u srcu. Liverpool će 5. svibnja igrati finale FA Cupa s pobjednikom susreta Tottenham - Chelsea, koji se igra u nedjelju.

FA Cup, polufinale: Liverpool - Everton 2:1 (Suarez 62, Carroll 87/Jelavić 24)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.