×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

FA Cup: Jelavić strijelac, Everton u polufinalu; Tottenham eliminirao Bolton

Utorak, 27. ožujka 2012. 23:05 Napisao/la 

Odigrane su dvije ponovljene utakmice četvrtfinala FA Cupa. Everton je slavio protiv Sunderlanda, Tottenham protiv Boltona

Nikica Jelavić definitivno se adaptirao na Everton i engleski način nogometa. Hrvatski reprezentativac bio je strijelac prvog pogotka za Everton na gostovanju kod Sunderlanda u susretu FA Cupa. Potvrdu Evertona i plasman u idući krug potvrdio je Vaughan iz Sunderlanda nes(p)retnim autogolom.

Jelavić je opet bio jedan od najboljih u dresu Evertona, potvrdivši kako su eventualne sumnje u njegove kvalitete potpuno neopravdane. Još jednom je Jelavić prezentirao snalažljivost u kaznenom prostoru, pretvorivši prizemni ubačaj u pogodak za Everton.  

Ponovljena utakmica između Tottenhama i Boltona, koja je prije desetak dana prekinuta u 41. minuti nakon što je nogometaš Boltona Fabrice Muamba kolabirao na terenu, donijela je slavlje "Spursima". Tottenham je slavio sa 3:1, pogocima Nelsena, Balea i Sahe.

Iako konačan rezultat sugerira lagan posao za Tottenham, sve je odlučeno tek u posljednjih petnaestak minuta. Zanimljivo, čak dva pogotka pala su u sudačkoj nadoknadi. Luka Modrić je za "Spurse" odigrao svih 90 minuta, baš kao i Klasnić kod Boltona. Niko Kranjčar nažalost nije dobio niti minute na travnjaku...

FA CUP, četvrtfinale: Tottenham - Bolton 3:1 (1:0 Nelsen 74', 2:0 Bale 77', 2:1 Davies 90', 3:1 Saha 90'+3), Sunderland - Everton 0:2 (0:1 Jelavić 24', 0:2 Vaughan 57' (ag))

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.