Premierliga: Erling Haaland debitirao dvama pogocima, Pep Guardiola pomaknuo granice

Nedjelja, 07. kolovoza 2022. 19:30 Napisao/la  SC

Guardiola posjed lopte kontrolirao s dvojicom braniča (Cancelo, Walker), koji su s loptom u nogama držali pozicije defenzivnih veznih igrača

Erling Haaland ovako je iznudio kazneni udarac
Erling Haaland ovako je iznudio kazneni udarac

Erling Haaland opravdao je očekivanja, mladi norveški napadač debitirao je u dresu Manchester Cityja dvama pogocima u utakmici protiv West Hama (2:0).

West Ham se pojačao uoči ove sezone, veći dio prošle sezone borio se za plasman u Ligu prvaka, riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je do vodećeg pogotka Manchester Cityja ostala limitirana na samo 16% posjeda!

Nevjerojatno izgleda podatak da je City ostvario čak 84% posjeda u formaciji koja pomiče granice taktičkih priprema utakmica: Pep Guardiola posjed lopte kontrolirao je s dvojicom braniča (Cancelo, Walker) koji su s loptom u nogama držali pozicije defenzivnih veznih igrača.

Bokove je Guardiola time potpuno otvorio za kreativne ulaske tzv. klasičnih veznih igrača ako takvih uopće ima u momčadi Cityja.

Haaland je bljesnuo u 35. minuti, kada je silovito uleto u kazneni prostor slijeva, vratar Areola je zakasnio, Norvežanin je iznudio kazneni udarac koji je sigurno realizirao - 0:1.

U drugom dijelu West Ham se morao više otvoriti, nešto veći rizik u igri kaznili su gosti u 65. minuti, kada se City brzo otvorio na nepostavljenu obranu domaćina.

De Bruyne je vrhunskim dodavanjem poslao Haalanda prema Areoli, usijedila je rutinska reakcija za konačnih 2:0.

Nikola Vlašić sjedio je na klupi West Hama.

Utakmica 1. kola: West Ham - Manhester City 0:2 (Haaland 36-11m, 65)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.