Engleski premijerligaši u sklopu transfera menadžerima prošle godine isplatili 115 milijuna eura

Nedjelja, 01. prosinca 2013. 09:49 Napisao/la  SC

Najviše je potrošio Chelsea 15.6 i Manchester City 13.2 milijuna eura

Engleski premijerligaši u protekloj godini potrošili su rekordnih 115 milijuna eura na iznose koje su isplatili menadžerima igrača u sklopu transfera, u čemu prednjači Chelsea sa 15.6 milijuna eura.

Manchester City, koji je protekle godine najviše trošio na transfere, isplatio je 13.2 milijuna eura, a Manchester United 4.8 milijuna eura.

Ukupno klubovi su menadžerima platili 22.8 milijuna eura više nego prošle godine, a jedino je Crystal Palace potrošio manje od milijun funti, nešto malo iznad milijun eura.

Chelsea je po povratku Jose Mourinha angažirao Andrea Schurrlea, Williana i Samuel Eto'oa. dok je po dolasku Manuela Pellegrinija Manchester City doveo  Jesusa Navasa, Stevana Jovetića i Alvara Negreda.

Nakon što su prodali Garetha Balea, Tottenham je menadžerima isplatio 10.8 milijuna eura za usluge Roberta Soldada, Christiana Eriksena i Erika Lamele.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.