POVRATAK NAKON OSAM GODINA

Crystal Palace osigurao Premierligu

Ponedjeljak, 27. svibnja 2013. 19:32 Napisao/la  SC

Doigravanje: Crystal Palace - Watford 1:0 (Phillips 105)

Nogometaši Crystal Palacea izborili su povratak u elitni razred engleskog nogometa nakon što su u finalu doigravanja za popunu Premiershipa na Wembleyu svladali Watford 1:0 nakon produžetaka.

Pogodak vrijedan ulaska u društvo najboljih postigao je veteran Kevin Phillips u 105. minuti dvoboja udarcem sa 11 metara. Prethodno je stoper Watforda Marco Cassetti u svom kaznenom prostoru prekršajem zaustavio napadača Crystal Palacea Wilfrieda Zahu. 

Crystal Palace će u Preimier ligi zaigrati po prvi put nakon sezone 2004/05. kada je morao napustiti društvo najboljih. Već ranije su plasman u prvu englesku ligu za sljedeću sezonu izborili su Cardiff City i Hull City, dok su iz lige ispali Queens Park Rangers, Reading i Wigan Athletic.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.