Chelsea u londonskom derbiju osvojio Capital One Cup peti put u klupskoj povijesti

Nedjelja, 01. ožujka 2015. 20:37 Napisao/la  SC

Capitan One Cup: Chelsea - Tottenham 2:0

Nogometaši Chelsea osvojili su engleski Capital One Cup pobjedivši u finalu Tottenham 2:0. Peti je to puta da Chelsea osvaja ovaj trofej, a treneru Mourinhu je to treći u karijeri. Zanimljivo, ovo je prvi trofej Mourinha nakon 2012. godine kada je sa Realom osvojio španjolski Superkup.

Nogometaši Tottenhama asistirali su Chelseu kod oba pogotka i odmogli svom vrataru Hugu Llorisu koji je u obje situacije krenuo u pravu stranu, ali su ga prevarile odbijene lopte od nogu njegovih suigrača.

Chelsea je poveo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, kad je nakon udarca iz kuta lopta došla do Johna Terryja koji je iz neposredne blizine pucao, a lopta je na putu prema Llorisu pogodila u nogu Harryja Kanea, promijenila smjer i prevarila čuvara mreže Tottenhama.


U 56. minuti nakon akcije Diega Coste, Chelsea povisuje prednost na 2:0. Španjolski reprezentativac primio je loptu na lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor, pucao prema vratima, a nesretni Kyle Walker pokušao je blokirati taj udarac. Na njegovu nesreću, lopta se odbila od njegove noge i prevarila Llorisa koji je već krenuo na drugu stranu gdje je Costa pucao.


CHELSEA: Cech, Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Zouma, Hazard, Fabregas (Oscar 88), Willian (Cuadrado 76), Diego Costa (Drogba 90)

TOTTENHAM: Lloris, Walker, Dier, Vertonghen, Rose, Bentaleb, Mason (Lamela 71), Chadli (Soldado 80), Eriksen, Townsend (Dembele 62), Kane

Strijelci: 1:0 Terry (45), 2:0 Costa (56)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.