FA Kup: Chelsea pobijedio Brentford za četvrtfinale, Lampard ispisuje povijest, City svladao Leeds

Nedjelja, 17. veljače 2013. 17:33 Napisao/la  SC

FA Kup: Chelsea - Brentford 4:0, Manchester City - Leeds 4:0. Frank Lampard postao je vodeći Chelseajev strijelac u povijesti FA k s 26 golova

Ponovljene utakmice osmine finala Engleskog FA Kupa

CHELSEA - BRENTFORD 4:0

Stadion "Stamford Bridge". Gledatelja: 40.961. Sudac: Swarbrick

Strijelci: 1:0 Mata (54'), 2:0 Oscar (68'), 3:0 Lampard (71'), 4:0 Terry (81')

Žuti kartoni: Ivanović, David Luiz (Chelsea)

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, David Luiz, Cahill, Terry, Lampard (80' Bertrand), Mata (76' Benayoun), Oscar, Moses (65' Hazard), Ba.

BRENTFORD: Moore, Craig, Dean, Logan, Bidwell, Forshaw (78' Saunders), Douglas, Adeyemi, Diagouraga (73' Reeves), Donaldson, Trotta (56' Forrester).

Branitelj naslova Chelsea ostvario je plasman u četvrtfinale i gostovanje kod Middlesbrougha na Riverside stadionu 27. veljače, uvjerljivom pobjedom protiv Brentforda u ponovljenoj utakmici osmine finala FA kupa. Juan Mata načeo je goste nakon poluvremena udarcem sa 15 metara prije no što je Oscar inventivnim udarcem iz blizine matirao Simona Moorea. Potom je nakon ubacivanja Oscara Frank Lampard postao vodeći Chelseajev strijelac u povijesti FA Kupa. Ovo je bio 26 Lampardov pogodak u najstarijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu i 199 ukupno za Chelsea, a na vječnoj ljestvici prestigao je Bobbyja Tamblinga.Za kraj je nakon koš jedne sjajne asistencije Oscara John Terry glavom zapečatio sudbinu gostiju.

Chelsea je dominirao i prvim poluvremenom uz nekoliko sjajnih prigoda, a najraspoloženiji je bio Oscar koji je pogodio stativu i imao sjajnu šansu koju je s gol linije izbacio Harlee Dean. Branislav Ivanović je jednu sjajnu asistenciju Mate poslao glavom preko gola, a Lampard je do odmora bio neuobičajeno neprecizan. Najopasniji kod gostiju bio je veznjak Adam Forshaw koji je dva puta iz prilične udaljenosti zapucao prema golu Petra Cecha.

Chelsea je drugo poluvrijeme započeo puno agresivnije a Ivanović je Simona Moorea prisilio na sjajnu obranu nakon njegova udarca glavom iz blizine poslije Oscarova ubacivanja. Prvi strijelac sezone Mata pogodio je sa 25 metara. Brentford je pritisnuo pokušavši poravnati, ali organizirana obrana još uvijek aktualnih europskih prvaka za drugoligaše je bila nerješiva enigma. Ubrzo potom domaćin je udvostručio prednost preko Oscara koji je iskoristio ubacivanje Ivanovića. Poslije drugog pogotka Clayton Donaldson pucao je glavom zamalo preko gola a kada je Lampard postigao treći pogodak bilo je sve jasno. Terry je samo zaključio priču, a u završnim trenucima David Luiz može se smatrati sretnikom nakon što je laktom bez lopte udario Jakea Reevesa i prošao bez kazne.

 


FA Cup : Chelsea vs Brentford 4-0 by MRLooka

MANCHESTER CITY - LEEDS UNITED 4:0

Stadion "Etihad" Gledatelja: 46.849. Sudac: Clattenburg

Strijelci: 1:0 Yaya Toure (5'), 2:0 Aguero (15'-11m), 3:0 Tevez (52'), 4:0 Aguero (74')

MANCHESTER CITY: Pantilimon, Zabaleta, Kolarov, Kolo Toure, Nastasić, Milner, Garcia (60' Rodwell), Silva, Yaya Toure, Aguero (81' Džeko), Tevez (64' Maicon).

LEEDS UNITED: Ashdown, Peltier, Lees, Warnock, Austin (77' Tonge), Varney, White, Brown (46' Norris), Byram, Diouf, McCormack (46' Morison)

Manchester City oporavio se od prošlotjednog razočaravajućeg premijerligaškog poraza kod Southamptona i plasirao se u četvrtfinale FA Cupa nakon uvjerljive pobjede nad Leedsom od 4:0 na Etihadu. Goste je u petoj minuti načeo Yaya Toure iskoristivši sjajnu asistenciju Carlosa Teveza, zaobišavši pritom vratara Leedsa Jamiea Ashdowna. Deset minuta kasnije prednost "građana" udvostručio je Sergio Aguero iz jedanaesterca kojega je sam i izborio. Treći je pogodak postigao Tevez u 52. minuti pospremivši loptu sa pola metra u nebranjenu mrežu, a svojim drugim pogotkom ovu je priču u 74 minuti zaključio Aguero nakon sjajne asistencije Davida Silve.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.