Finale FA Kupa: Nogometaši Chelseaja žele pobjedu nad Liverpoolom za trenera Di Mattea

Subota, 05. svibnja 2012. 11:57 Napisao/la  SC

Želimo ovaj trofej za trenera. Zbog njega smo stigli ovako daleko, jasan je uoči subotnjeg finala kapetan "plavih" John Terry

Nogometna Engleska u znaku je velikog finala FA Kupa u kojem se u subotu na Wembleyu (18.15 sati) sastaju Chelsea i Liverpool. Veću će podršku očekivano imati londondski sastav, koji je ulaskom u dva finala (drugo je Liga prvaka) došao u priliku da prosječnu sezonu učini fenomenalnom.

Chelsea posljednjeg desetljeća dominira ovim natjecanjem. Momčadi sa Stamford Bridgea ovo je četvrti finale u šest sezona i 11. ukupno. Slavljem bi u klupske tribine donijeli 17. pokal čime bi se izjednačili sa ljutim gradskim rivalom Tottenhamom. Preporod "penzionera" stigao je s dolaskom Di Mattea na klupu. No, unatoč tome što je spasio sezonu, doteglivši momčad do dva finala, Talijan još uvijek nije siguran u svoju budućnost na klupi Chelseaja.

- Želimo ovaj trofej za trenera. Zbog njega smo stigli ovako daleko. On je uz Chelsea svim srcem i to se prenijelo i na nas igrače. Želimo da i sljedeće godine bude na trenerskoj klupi, jasan je uoči finala kapetan "plavih" John Terry.

Jedina momčad koja je uspjela spojiti osvajanje Lige prvaka i FA Kupa bio je Manchester United. "Redsi" pak nakon Carling Kupa u svoje tribine žele pospremiti i drugu pokal. No, momčad s Anfielda je nakon osvajanja prvoga trofeja sezone potpuno stala, zaredavši sa sedam poraza u Premiershipu. Unatoč tome, Di Matteo je oprezan.

- Oni su odlična momčad s jakim individualcima. Neće biti lako, ali ja sam optimist, najavljuje talijanski stručnjak na klupi "penzionera".

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.