Poruka navijača: Ako mrzite kraljevsku obitelj, pljesnite rukama!

Ponedjeljak, 19. rujna 2022. 10:51 Napisao/la  SC

Na gostujućoj tribini odjekivalo je pogrdno hukanje i zviždanje, kada je ostatak stadiona aplauzom odavao počast pokojnoj kraljici

Poruka navijača: Ako mrzite kraljevsku obitelj, pljesnite rukama!

Nije cijelo Ujedinjeno kraljevstvo na otoku ujedinjeno u oplakivanju pokojne kraljice!

Spontane reakcije protivnika kraljevske obitelji u Velikoj Britaniji nadmašili su navijači Cetica, koji su organizirano prešli granicu dobrog ukusa neprimjerenim skandiranjem tijekom odavanja počasti preminuloj Elizabeti II.

Tijekom utakmice između St. Mirrena i Celtica na gostujućoj tribini odjekivalo je pogrdno hukanje i zviždanje, kada je ostatak stadiona aplauzom odavao počast pokojnoj kraljici.

Odmah nakon toga navijači Celtica izvjesili su transparent: Ako mrzite kraljevsku obitelj, pljesnite rukama! i onda usklađenim pljeskanjem pokazali što misle o britanskom suverenu (pogledajte video).

Igrači i trener Celtica nisu se obazirali na reakciju svjih navijača, oni su se pridružili aplauzu kojim je odana počast kraljici.

Inače, škotski savez nije odredio obvezni protokol odavanja počasti, škotskim klubovima je prepuštena odluka o tome hoće li se prigodno oprostiti od kraljice.

Navijači Celtica već su skrenuli pažnju u utakmici Ligi prvaka, kada su izvjesili transparent: Fuck the Crown! (fotka u sredini)

Nisu ultrasi Celtica jedini antirojalisti u Škotskoj, navijači Dundee Uniteda zlurado su skandirali "Elizabeta je u lijesu" tijekom utakmice protiv Glasgow Rangersa.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.