Zlatan odlazi iz PSG-a, Laurent Blanc kaže da se Ibro uskoro može vratiti kao trener

Petak, 13. svibnja 2016. 21:28 Napisao/la  SC

Ovo je veliki gubitak za sve ljubitelje nogometa i za francuski nogomet. Proživljavamo posljednje trenutke najvećeg igrača kojeg je Ligue 1 imala posljednjih godina, kazao je Blanc

Zlatan Ibrahimović službeno je potvrdio ono što se mjesecima znalo, na kraju sezone odlazi iz PSG-a. Očekivanu odluku sjajnog napadača osebujna karaktera zanimljivo je prokomentirao trener PSG-a Laurent Blanc:

- Ovo je dan koji je morao doći. Mislim da ćemo u subotu gledati zanimljivu utakmicu. Slavit ćemo naslov prvaka, ali i Ibrinu zadnju utakmicu na Parku prinčeva. Nadam se da će zaigrati. U tom je raspoloženju, jer sam mu savjetovao da ne napravi ništa pogrešno budući da ga čekaju finale Kupa i Euro. Mislim da me neće poslušati i da će pod svaku cijenu htjeti zaigrati. Prepun je motivacije, jer još uvijek može srušiti rekord postignutih pogodaka u jednoj sezoni s PSG-om. Puno ću se stvari sjećati o Ibri. Sjajan igrač, ali jako se divim njemu kao čovjeku. Bio je ključni faktor čitavog projekta. Svojim likom i karizmom nikoga nije ostavio ravnodušnim. Pobrinuo se da projekt postane stvarnost. Sjećat ću se natjecatelja, jer sam to rijetko kada vidio, uvijek želi pobjeđivati. Igrao je svoju najbolju sezonu u PSG-u, možda i u karijeri. Morali smo se pripremiti za ovaj trenutak, ali zapravo nikad nećemo biti spremni. Ovo je veliki gubitak za sve ljubitelje nogometa i za francuski nogomet. Proživljavamo posljednje trenutke najvećeg igrača kojeg je Ligue 1 imala posljednjih godina, kazao je Blanc.

Trener PSG-a svjestan da je Ibrahimović jedinstven zbog čega ga francuski klub želi dugoročno vezati:

- Ne postoji igrač poput Ibre. Teško će biti zamijeniti i prve igrače koji su stigli u PSG, Thiaga Silvu, Thiaga Mottu. Ali mi ćemo okrenuti stranicu, naš projekt se nastavlja. Moramo pronaći igrače koji će nositi našu igru. On je već sad ambasador kluba. Ali mislim da sa svojim znanjem može napraviti puno više. Može uzeti moje mjesto, na primjer. Ako odluči tako, može napraviti velike stvari za nogomet. Nogomet poznaje jako dobro i jako je inteligentan, zaključio je Blanc.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.