Kylian Mbappe postao državni problem kada je narušio ugled katarskog emira

Nedjelja, 06. kolovoza 2023. 10:58 Napisao  I. V.

Povijest francusko-katarskih odnosa u nogometu seže u mandat predsjednika Nicolasa Sarkozyja

Mbappe se svemu smije zajedno s otpisanim igračima PSG-a
Mbappe se svemu smije zajedno s otpisanim igračima PSG-a

Kylian Mbappé neće se od ponedjeljka priključiti skupini igrača PSG-a koji konkuriraju za nastup u prvoj utakmici ove sezone, PSG u subotu igra protiv Lorienta na Parku prinčeva.

Mbappe u međuvremenu ostavlja dojam da se dobro zabavlja, proteklih je dana objavio snimku s treninga otpisanih igrača PSG-a, namiješeno je poslao poruku navijačima PSG-a u društvu Paredesa, Wijnalduma, Dagbe, Dialla, Draxlera, Kurzawe...

Luis Enrique je nemoćan, trener PSG-a nalazi se u situaciju koju teško može razumijeti bilo koji trener na svijetu: Enrique ne smije koristiti prema općem sudu najboljega napadača na svijetu!

Odluka da Mbappe neće igrati ako ne produlju ugovor bezuvjetna je kao svaki državni dekret!

Nije odluku donio predsjednik Nasser Al-Khelaifi, nego katarski emir Tamim bin Hamad Al Thani!

Mbappe nije klupski nego državni problem što znači da za PSG problema nema što se tiče novca.

Što nekoliko stotina milijuna eura može značiti za državu koja je potrošila nevjerojatnih 220 milijardi eura na organizaciju prvog zimskog svjetskog prvenstva 2022. godine?!

Mbbape je postao problem kada je narušio ugled katarskog emira, ne čudi da se francuski predsjednik Emmanuel Macron javno zalaže za kompromisno rješenje.

Macron smatra da bi se katarski i francuski interesi poklopili kada bi Mbbape ostao u Parizu još godinu dana do početka Olimpijskih igara 2024. godine!

Povijest francusko-katarskih odnosa u nogometu seže u mandat predsjednika Nicolasa Sarkozyja:

- Platini mi je rekao da ga je nazvao predsjednik Francuske Sarkozy, koji je upravo završio sa sastankom s prvim čovjekom Katara. Tada je Sarkozy rekao Platiniju da želi da FIFA dodijeli Kataru domaćinstvo Svjetskog prvenstva. Iako sam ja bio protiv toga, Platini me pitao šta bih ja uradio da predsjednik države traži nešto od mene. Rekao sam mu da nemam taj osjećaj, jer mi u Švicarskoj nemamo predsjednika, a na kraju su četiri glasa koja je donio Platini bila presudna da Katar bude domaćin mjesto SAD-a. To je istina, kazao je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i dodao:

- Naravno da je sve bilo zbog novca! Šest mjeseci nakon toga Katar je kupio borbene avione od Francuske u vrijednosti od 15 milijardi dolara, rekao je Blatter.

Koliko u tako isprepletenim odnosima između dviju država može biti važan najbolji nogometaš na svijetu?

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.