Lique 1: David Beckham iz lože gledao kako se Ibrahimović poigrava s Toulousom

Petak, 01. veljače 2013. 22:59 Napisao/la  SC

Utakmica 23. kola: Toulouse - PSG 0:4

Ligue 1 – 23. kolo

TOULOUSE - PSG 0:4

Stadion Municipal. Gledatelja:30.000

Sudac: Tony Chapron.

Strijelci: 0:1 Pastore (4'), 0:2 Ibrahimović (36'), 0:3 Sakho (70'); 0:4 Van der Wiel (72')

Žuti karton: M'Bengue (Toulouse)

Crveni karton: M'Bengue (Toulouse 39' - drugi žuti karton)

TOULOUSE: Ahamada, Aurier, Yago, Abdennour, M'Bengue', Sirieix (46' Ninkov), Capoue, Didot, Djalo (46' Akpa Akpro), Tabanou, Ben Yedder (75' Hermach).

PSG: Sirigu, Maxwell, Sakho (76' Conte), Armand, Jallet (66' Van der Wiel), Matuidi, Veratti, Lavezzi (71' Menez), Pastore, Lucas, Ibrahimović.

Još jednostavnije i uvjerljivije nego 23. siječnja u Kupu nogometaši PSG-a obračunali su se sa Toulouseom. U Kupu je završilo 3:1, a u petak navečer u uvodnom dvoboju 23. kola Ligue 1 bilo je 4:0 za vodeći sastav Lige.

Iako se nagađalo da bi se u momčadi iz francuske prijestolnice mogao pojaviti i engleski veteran David Backham on je našao svoje mjesto tek u svečanoj loži stadiona Municipal u Toulouseu. Već nakon četiri minute igre bilo je jasno u kojem će se smjeru odvijati dvoboj neravnopravnih protivnika.

Prvi je domaćina načeo Javier Pastore nakon sjajne momčadske akcije u kojoj su sudjelovali Lucas, Ibrahimović i Lavezzi, koji je bio i asistent za vodstvo Parižana.U 36. minuti Brazilac Lucas prekrasnom je .dugom loptom uposlio Ibrahimovića, koji sa jedanaest metara bez problema matira Ahamadu. Ako su se domaćini nečemu i nadali, u 39. minuti nestala im je svaka nada, jer je u 12 minuta branič M'Bengue' uspio zaraditi dva žuta kartona, a time i isključenje.

Ipak, u nastavku su Parižani "prikočili" postigavši još "samo" dva pogotka u dvije minute. U 70. minuti Lavezzi je spasio jednu gotovo izgubljenu loptu, a onda je petom uposlio Lucasa koji je nesebično asistirao za Sakha koji se nalazio na drugoj stativi i lako glavom pogodio za 0:3. Samo dvije minute kasnije Ibrahimović je izludio domaću obranu, nanizao četiri igrača i poslao sjajnu loptu za Van der Wiela kojemu nije bilo teško postaviti konačnih 0:4.

Tablice omogućuje Sofascore