Kylian Mbappe na presici službeno objasnio zbog čega je ostao u Parizu

Ponedjeljak, 23. svibnja 2022. 16:55 Napisao/la  SC

Mbappeov ostanak samo je nagovještaj promjena u PSG-u, uskoro bi trebao doći Zinedine Zidane...

Kylian Mbappe na presici službeno objasnio zbog čega je ostao u Parizu

Kylian Mbappe u ponedjeljak se obratio javnosti na konferenciji za novinare koju je organizirao PSG, uz najboljega igrača pred novinarima se pojavio vlasnik kluba:

- Danas je veliki dan za povijest PSG-a i sve naše navijače u Francuskoj i svijetu. Kylian ostaje s nama još tri sezone. To je snažan signal, zadržali smo najboljeg igrača na svijetu. Kylian ostaje jer mu PSG nudi najbolju mogućnost da postane najbolji igrač na svijetu, rekao je Nasser Al-Khelaifi, ponosni vlasnik pariškog kluba.

- Odluka je bila teška, želio sam ovdje igrati nogomet. Pritisak? Imam ga od malih nogu. Naviknuo sam! Istina, htio sam otići, ali sad je drukčije. Francuska je zemlja u kojoj želim živjeti, to je moja zemlja. Klub također želi promijeniti puno stvari u sportskom smislu. Moja priča ovdje nije završena. Odluka je samo moja, nitko me nije trebao uvjeravati da ostanem, meni je čast igrati za ovaj klub, kazao je Mbappe, koji je demantirao spekulacije da će dobiti posebne ovlasti, te da će između ostalog sudjelovati u biranju trenera i suigrača:

- Kao igrač nikada neću prekoračiti tu funkciju, rekao je Mbappe.

Novac na presici nije bio tema:

- Nećemo otkrivati financijske detalje jer novac Kylianu nije najvažnija stvar. Sportski projekt je važniji. Zašto smo toliko uložili u njega? Zato što je najbolji na svijetu, rekao je Al-Khelaifi.

Prema neslužbenim informacijama, Mbappe će zajamčeno zarađivati cca. 100 mil. eura godišnje, pola kroz redovitu plaću, pola kroz ostale izvore prihoda.

PSG je ostvario veliku pobjedu u tržišnoj utakmici protiv Real Madrida, Florentino Perez nikada nije doživio ovakav poraz.

Što je najvažnije, Mbappeov ostanak samo je nagovještaj promjena u PSG-u, uskoro bi trebao doći Zinedine Zidane, a onda je samo nebo granica...

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.