Kylian Mbappe mogao bi već na prvom treningu shvatiti što se promijenilo u PSG-u

Ponedjeljak, 10. srpnja 2023. 22:10 Napisao/la  SC

Luis Enrique u Barceloni bez ustručavanja na klupi držao Messija i Neymara, jasno je što čeka Mbappea ako se nastavi ovako ponašati

Kylian Mbappe mogao bi već na prvom treningu shvatiti što se promijenilo u PSG-u

Luis Enrique počeo je u ponedjeljak pripreme, na treningu su se pojavili svi stožerni igrači uključujući Neymara koji je novog trenera PSG-a dobro upoznao u Barceloni.

Jedino je izostao Kylian Mbappe, koji je dobio tjedan dana više odmora.

Nakon što je bio u Kamerunu odakle potječe njegov otac, odlazi u Alžir odakle potječe njegova majka.

Čim odradi obiteljsku turneju, Mbappe bi se 17. srpnja trebao priključiti momčadi, PSG već 22. srpnja putuje na turneju u Japan.

Koliko god se u medijima potencirala medijska sapunica u kojoj su glavni glumci Nasser Al-Khelaifi i Fayza Lamari, koji se treću sezonu zaredom natežu oko statusa najboljega napadača na svijetu, ove sezone dogodila se bitna promjena u klubu.

Luis Enrique nije trener koji će poput prethodnika šutke prelaziti oko medijskog cirkusa nakon što je Al-Khelaifi jasno poručio Mbappeu da mora potpisati novi ugovor ako misli ostati u PSG-u iduće sezone.

To znači da će Mbappe već 17. srpnja shvatiti zbog čega je Enrique postao poznat kao trener koji ne preza ni pred kim, kada je u pitanju pozitivno ozračje u momčadi.

Enrique je takav status stekao odmah na početku karijere, 2015. godine Lionel Messi je bio blizu odlaska iz Barcelone nakon sukoba s Enriqueom, Marca je pisala da je tada uvjerljivo najbolji igrač na svijetu postavio ultimatum upravi Barcelone: On ili ja!

- Nemam ja što potvrditi ili demantirati. Oko nas su sad samo negativne vibracije, nema ničeg pozitivnog. Tijekom sezone se svašta događa i moramo se nositi sa svakakvim situacijama. Što se mene tiče, sve što se događa unutar momčadi, ostat će unutar momčadi. Nije moj posao komentirati glasine. Ja sam sretan, možda čak i sretniji nego ikada. U stalnom sam kontaktu s predsjednikom i nitko mi nije postavio nikakav ultimatum, kazao je tada Enrique.

Luis Enrique je tada bez ustručavanja na klupi držao Messija i Neymara zbog čega se ozlojađeni Messi jednom nije pojavio na treningu otvorenom za javnost.

Tadašnji kapetan Xavi Hernandez i njegovi zamjenici Andres Iniesta i Sergio Busquets nagovorili su Enriquea da ne suspendira Messija, koji bi završio na tribinama da se Enrique nije predomislio.

Usput, Enrique je na klupi Barcelona u sezoni 2014/15 osvojio Ligu prvaka, prvenstvo i kup!

Ako nakon toga nije podnosio samovolju relativno skromnog Lea Messija, jasno je što čeka Kyliana Mbappea ako se nastavi ovako ponašati.

Tablice omogućuje Sofascore