Igor Tudor usporedio kvalitetu francuskog i talijanskog klupskog nogometa

Srijeda, 29. ožujka 2023. 22:56 Napisao/la  SC

Nije tajna da hrvatskog stručnjaka nova uprava Juventusa vidi kao potencijalnog nasljednika Maxa Allegrija

Igor Tudor usporedio kvalitetu francuskog i talijanskog klupskog nogometa

Igor Tudor radi jako dobar posao u Marseilleu, nije tajna da hrvatskog stručnjaka nova uprava Juventusa vidi kao potencijalnog nasljednika Maxa Allegrija.

Bivši igrač Juventusa ovako je usporedio kvalitetu Serije A i Ligue 1:

- U Francuskoj imate PSG, koji nema ekvivalenta u Italiji, jer je iznad Intera ili Juventusa. Zatim imate redom tri ili četiri momčadi, koje možda imaju više kvalitete u Italiji od svojih francuskih ekvivalenata. Ali od šestog do posljednjeg mjesta Ligue 1 je jača. Ako usporedite Empoli i Strasbourg, Strasbourg u međusobnoj utakmici pobjeđuje s velikom razlikom, Reims pobjeđuje Speziju s velikom razlikom. Kada igrate protiv Reimsa, vidite tri ili četiri igrača koje želite dovesti u Marseille, isto je i sa Strasbourgom. Da sam trener Intera i da igram protiv Empolija ili Spezije, nikoga ne bih želio dovesti iz tih klubova. Druga temeljna razlika je da je u Francuskoj mnogo jači tempo, tipovi igrača su drugačiji, ovdje igraju mlađi i fizički jači igrači. Englezi će radije kupiti igrače iz Lorienta nego iz Italije, što znači da ovdje postoje elementi da se igrači uklope u najbolji nogomet, kazao je Tudor za L’Equipe.

Izgleda da Tudora nije impresionirao podatak da su se ove sezone tri od četiri talijanska kluba plasirala u četvrtfinale Lige prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.