Benjamin Mendy potpisao za Lorient nedugo nakon što je oslobođen optužbi za silovanje

Srijeda, 19. srpnja 2023. 12:02 Napisao/la  SC

Mendy se vratio nogometu nakon dvije godine, bivšem igraču Manchester Cityja karijera naprasno prekinuta

Benjamin Mendy potpisao za Lorient nedugo nakon što je oslobođen optužbi za silovanje
Foto: FC Lorient

Benjamin Mendy novi je igrač Lorienta, 29-godišnji branič potpisao je dvogodišnji ugovor s francuskim prvoligašem nekoliko dana nakon što je oslobođen svih optužbi za silovanje.

Mendy se vratio nogometu nakon dvije godine, bivšem igraču Manchester Cityja karijera je naprasno prekinuta u najboljim igračkim godinama.

Traume koje je proživio tijekom sudskoga procesa zbog nesklonih britanskih medija pokušat će što prije potisnuti u domovini, nekadašnji francuski reprezentativac vratio se u francuski nogomet nakon šest godina, 2017. godine iz Monaca je za 60 mil. eura otišao u Manchester City.

Standardno je igrao za Manchester City, koji je Mendyja suspendirao čim je pritvoren i optužen za silovanje.

Osim trauma Mendy je pretrpio veliku materijalnu štetu, ostao je bez godišnje plaće od preko 5 mil. eura, zbog troškova suđenja morao je u u bescjenje prodati nekretnine i pokretnine, samo na prodaji luksuznih automobila (Lamborghini, Mercedes, Audi...) izgubio je više od pola milijuna eura.

Nije još poznato hoće li Mendy sudskim putem zatražiti odštetu od engleskog pravosuđa, jedino je poznato da su mu engleski mediji život u Engleskoj učinili nepodnošljivim.

Odmah je pobjegao iz Engleske.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.