Xavi Hernandez službeno objavio da odlazi iz Barcelone nakon 24 godina

Četvrtak, 21. svibnja 2015. 15:52 Napisao/la  SC

Želim još igrati, ali znam da to moram raditi na slabijem nivou, kaže Xavi


Xavi Hernandez (35) u četvrtak je službeno potvrdio da napušta Barcelonu nakon 24 godine koliko je proveo u katalunjskom klubu. Xavi je došao u Barceloninu nogometnu školu La Masia sa 11 godina, odigrao više od 750 utakmica i osvojio skoro 30 trofeja. Kao što je poznato, Xavi odlazi u Katar:

- Najavljujem svoj odlazak iz kluba na kraju sezone. Ova odluka je konačna i teška. Klub mi je ponudio produženje ugovora, veoma dobro, ali već sam donio odluku. Mislim da je vrijeme da napustim Camp Nou sada. Nastavit ću igrati u Al Sadu, koji je zanimljiv projekat. Potpisao sam ugovor na dvije sezone uz opciju da ostanem još jednu. To što neću završiti karijeru u Barceloni nije mrlja u mojoj karijeri. Želim još igrati, ali znam da to moram raditi na slabijem nivou. U Kataru ću se moći razvijati kao trener i sportski direktor, rekao je Xavi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.