Tika-Tata umjesto tika-taka: Barcelona protiv Raya izgubila posjed lopte nakon 315 utakmica

Ponedjeljak, 23. rujna 2013. 21:29 Napisao/la  SC

Posjed lopte je jako važan za momčad Barcelone. Istina je i to da uvijek treba paziti na karakteristike momčadi protiv koje igrate ako je vodi isti trener, kaže trener Tata Martino

Spada u rubriku senzacija! Barcelona je u 5. kolu uvjerljivo pobijedila (4:0) protiv Raya, ali je izgubila posjed lopte. Rayo Vallecano je jedan posto (51/49 posto) imao loptu više u posjedu od igrača Barcelone, što je potaknulo širu raspravu nego da je Barcelona izgubila 0:4. Odustaje li Barcelona od čuvene tika-take? Mijenja li Tata Martino način igre koji je duboko usađen u memoriju igrača jedne od najatraktivnijih momčadi na svijetu?

Prije utakmice protiv Raya u 315 utakmica za redom Barcelona je imala veći posjed lopte. Naznake mogućih promjena vidjele su se u nekim prethodnim utakmicama, u pojedinim razdobljima utakmica Barcelona igra okomitije i jednostavnije. Duge lopte su nešto što se u igri Barcelone nije vidjelo zadnjih dvadesetak godina.

- Ne smetaju me rasprave o tome kako igramo. Kada je momčad na vrhu o tome se uvijek raspravlja, posebice ako na klupi Barcelone ne sjedi lokalni trener ili Nizozemac. Ne želimo ništa mijenjati! Prošle sezone Barcelona je imala posjed 66 posto, sada smo na 65,8 posto. Posjed lopte je jako važan za momčad Barcelone. Istina je i to da uvijek treba paziti na karakteristike momčadi protiv koje igrate ako je vodi isti trener. Barcelona je prošle sezone na utakmici protiv Raya imala posjed 55 prema 45, što znači da je Rayo momčad koja voli igrati kroz posjed lopte, kaže Martino.

Barcelona je pobijedila svih pet utakmice u prvenstvu, u istom razdoblju postignula je jedan gol više (18) nego prošle sezone, pobijedila je u utakmici Lige prvaka, osvojen je prvi trofej u sezoni (Superkup)…

I opet nešto  ne valja.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.