ŠOK U BARCELONI

Tito Vilanova odlazi s klupe zbog zloćudnog tumora

Srijeda, 19. prosinca 2012. 14:58 Napisao/la  SC

Jordi Roura, inače jedan od suradnika Tita Vilanove,  preuzet će vođenje momčadi

Tužna vijest stiže s Nou Campa.  Četrdesetčetverogodišnjem treneru Barcelone Titu Vilanovi nakon godinu dana vratio se zloćudni tumor parotidne žlijezde (slinovnice) koji je operacijskim zahvatom uklonio u studenome prošle godine.  Riječ je o najvećoj slinovnoj žljezdi u ljudskom organizmu. Da se tumor nažalost vratio otkriveno je tijekom nedavnoga rutinskog liječničkog pregleda i Vilanova će u četvrtak biti podvrgnut operativnom zahvatu. Jordi Roura, inače jedan od suradnika Tita Vilanove,  preuzet će vođenje momčadi.

Vilanovin omjer
Utakmice 27
Pobjeda 23
Porazi 2
Uspješnost 85,18%

Zbog novih nesretnih okolnosti u prostorijama Barce otkazan je božićni domjenak i druženje s novinarima koji su vrlo brzo otkrili nesretan razlog. Barcelona je na svojoj službenoj stranici potvrdila da će Vilanova na operaciju.

Podrška od Reala, Beniteza, Nadala...
Na vijest o povratku zloćudne bolesti treneru Barcelone reagirao je sportski svijet. Xavi Hernandez, Gary Lineker, Rafa Benitez, Rafael Nadal, Guti, Real Madrid... svi su dali podršku Titu Vilanovi u borbi s rakom.
- Real Madrid želi izraziti svoju podršku, ljubav i suosjećanje Barceloninom treneru Titu Vilanovi. Nadamo se da će se brzo oporaviti - stoji u priopćenju za medije na službenoj internetskoj stranici kluba.

- Ostat će u bolnici tri do četiri dana. Nakon operacije Tito Vilanova ići će na kemoterapiju i radijaciju. To će trajati oko šest tjedana. Ovisno o tome kako će se brzo oporavljati, Vilanova bi mogao u isto vrijeme voditi Barcelonu, stoji na službenoj stranici katalonskog kluba.

Liječnici su optimistični jer je operacija lakše prirode nego ona u studenom prošle godine. Radi se o dva centimetara velikom limfnom čvoru. Vilanova bi mogao, ako sve prođe u redu, Božić i Novu godinu provesti u krugu svoje obitelji. O povratku na klubu Barcelone još je teško prognozirati.

- U ovom je trenutku najbitnije da se Tito oporavi. On je vrlo jak i uvjereni smo da će se vratiti, a mi ćemo mu u tome maksimalno pomoći, rekao je predsjednik Barcelone Sandro Rossel.

- Nastavit ćemo raditi prema njegovom planu i svu našu energiju usmjerit ćemo prema njegovom ozdravljenju. Jedno je sigurno, Tito je i dalje naš trener i nemojte ga otpisivati, dodao je Andoni Zubizzareta, koji je danas odradio treninge s prvom momčadi.

Vilanova je na kraju prošle sezone naslijedio svoga učitelja i prijatelja Guardiolu i to vrlo uspješno.

Nakon pola sezone, uvjerljivo su vodeća momčad Španjolske sa čak 13 bodova prednosti pred Real Madridom i sa čak 15 pobjeda i tek jednim neriješenim rezultatom. Uz to Barcelona je u drugoj fazi Lige prvaka i nakon prve utakmice osmine finala Kupa Kralja ima prednost protiv Cordobe od 2:0. Službena izjava kluba na temu ovih izvanrednih i nesretnih okolnosti očekuje se večeras u 18 sati, a simptomatično, sve se poklopilo s današnjim povratkom Erica Abidala u momčad za što je konačno dobio liječničku dozvolu nakon što je operirao rak jetre.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.