Real Madrid pobijedio Barcelonu, Gareth Bale otrčao u povijest Kraljevskog kupa

Srijeda, 16. travnja 2014. 23:37 Napisao/la  SC

Finale Kraljevskog kupa: Barcelona - Real Madrid 1:1. Bale u 85. minuti fantastičnim sprintom zaobišao Bartru i postigao pogodak odluke 

Real Madrid osvojio je Kraljevski kup zahvaljujući kraljevskom sprintu Garetha Balea u 85. minuti. Pretrčao je Bale od središta igrališta mladoga stopera Bartru tako da je morao trčati u širokom luku izvan igrališta. Neuhvatljivi Bale stigao je do Pinta i gurnuo loptu kroz noge ukupanom vrataru Barcelone - 1:2.

Prvi trofej u sezoni pripao je Real Madridu djelomično i zahvaljujući Neymaru, koji je u 89. minuti na Xavijevo dodavanje izašao sam pred Casillasa i vrhom kopačke loptu poslao u vratnicu. Paradoskalno, Barcelona nije iskoristila prvu izrađenu priliku na utakmici.

Prema prikazanom Real Madrid zasluženo je slavio. Madriđani su djelovali puno konkretnije, posebice u drugo dijelu kada nisu iskoristili nekoliko izglednih prilika: Bale (49, 54, 72), Benzema (66, 87), a u 81. minuti Modrić je udarcem s 22 metra pogodio vratnicu.

Barcelona je imalaveći posjed  lopte, ali je prvi izravni udarac uputuila u 65. minuti. Stoper Bartra snažno je udario po lopti s 25 metara, Casillas je bio na mjestu.

U 68. minuti Bartra je iskoristio jedinu Pepeovu pogrešku i nakon ubačaja iz kuta udarcem glavom loptu poslao u vratnicu od koje se odbila u mrežu - 1:1. Barcelona je izjednačila kada se najmanje naladala, načinom na koji se nije nadala.

Real Madrid brzo je stekao rezultatsku prednost što je odredilo način igre. U 11. minuti Benzema je iz prve lucidno proigrao Di Mariju, koji je loptu primio u dvojbenoj poziciji. Otišao je Di Mario previše ulijevo, Alba je stigao ući u blok, ali mu je lopta prošla kroz noge. Pinto je bio kratak, samo je okrznuo loptu koja se od vratnice odbila u mrežu - 0:1.

Pogotkom Di Marije nogometaši Real Madrida zasluženo su na odmor otišli s prednošću. Barcelona je igrala tipičan tika-taka nogomet, stvarala je katalunjska stalni pritisak, nekoliko puta uspjela poremetiti raspored u madridskoj obrani, ali Casillas pravog posla  nije imao.

Na drugoj strani momčad Real Madrida stalno je prijetila u tehnički dotjeranim okomitim otvaranjima, stvorila je nekoliko izglednih pozicija kojima je nedostajala završnica. Nedostajao je ozlijeđeni Cristiano Ronaldo.

Da bi učinila nešto više Barceloni je opet nedostajao Leo Messi. Argentinac je ponovo bio potpuno nezamjetan! Zašto je toliko neaktivan u zadnjim utakmicama teško je logično objasniti.   


BARCELONA: Pinto, Alves, Mascherano, Bartra (86 Alexis), Alban (46 Adriano), Busquets, Xavi, Iniesta, Neymar, Messi, Fabregas (59 Pedro)

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao, Xabi Alonso, Modrić, Bale, Di Maria (85 Illarramendi), Isco (88 Casemiro), Benzema (89 Varane)

Finale Kraljevskog kupa: Barcelona - Real Madrid 1:1 (Bartra 68/Di Maria 11, Bale 85)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.