Prije će Leo Messi i Neymar opet zajedno igrati u dresu PSG-a nego Barcelone

Utorak, 04. svibnja 2021. 12:34 Napisao/la  SC

Nije jasno kako Laporta misli potpisati novi ugovor s Messijem i/ili dovesti Neymara s obzirom na Financijski Fair Play

Prije će Leo Messi i Neymar opet zajedno igrati u dresu PSG-a nego Barcelone

Joan Laporta ostavlja dojam predsjednika Barcelone koji zna što radi dok govori o novom ugovoru Lea Messija i mogućem povratku Neymara, brojke upozoravaju da je stvarnost malo drugačija nego što Laporta govori.

Neymar još uvijek nije potpisao novi ugovor s PSG-om, bez obzira što sportski direktor PSG-a Leonardo tvrdi da je sve dogovoreno, ništa nije gotovo dok se ne potpiše ugovor.

Nije tajna da je Barcelona nekoliko puta pokušala vratiti Neymara, Brazilac je više puta naglasio da bi rado opet igrao u Barceloni zajedno s Leom Messijem.

Ima jedan problem kojega španjolska sporstka javnost zanemaruje budući da je navikla na povlaštene društvene statuse klubova poput Barcelone i Real Madrida, država na negativne bilance vodećih klubove tradicionalno gleda pozitivno.

UEFA nema takvog obzira!

Prema zadnjem financijskom izvješću Barcelona je dužna čak 1,173 milijarde eura od čega je 730 mil. eura kratkoročni dug!

Laporta je takvu bilancu naslijedio od bivšega predsjednika Josepa Marije Bartomeua, što u praksi za UEFA-u ništa ne znači!

Nije jasno kako Laporta misli potpisati novi ugovor s Messijem i/ili dovesti Neymara s obzirom na Financijski Fair Play (FFP)!

Messi je zadnje četiri sezone ukupno zaradio oko 550 mil. eura, PSG je Neymara platio 222 mil. eura, njegova trenutačna godišnja plaća iznosi oko 35 mil. eura neto.

Barceloni je jedina nada za brzi financijski oporavak bila propala Superliga, ovako nikome nije jasno kako Laporta misli zadržati Messija i dovesti Neymara.

Povrh toga, Neymar sudski od Barcelone potražuje 44 mil. eura na ime ugovora potpisanog 2016. godine.

Puno je realnija opcija da Messi i Neymar opet zajedno zaigraju u dresu PSG-a nego Barcelone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.