Primera: Sevilla svladala Betis 5:1, Rakitić u nadoknadi stavio točku na "i"

Nedjelja, 18. studenog 2012. 23:40 Napisao/la  I. M.

Sevilla - Betis 5:1. Točku na i u prvoj minuti sudačke nadoknade stavio je Ivan Rakitić koji je nakon sjajne asistencije Jesusa Navasa lakoćom sa deset metara matirao Adriana

SEVILLA - BETIS 5:1

Stadion Ramon Sanchez Pizjuan. Gledatelja: 40.000

Sudac: Fernando Teixeira Vitienes

Strijelci: 1:0 Reyes (1'), 2:0 Fazio (5'), 3:0 Reyes (33'), 4:0 Fazio (43'), 4:1 Castro (66'), 5:1 Rakitić (90')

Žuti kartoni: Spahić, Palop, Medel (Sevilla), Paulauo, Pozuelo, Perez (Betis).

Crveni karton: Perez (Betis 62'-drugi žuti karton).

SEVILLA: Palop, Cicinho, Fazio, Spahić, Navarro, Maduro (od 77' Hervas), Navas, Medel, Rakitić, Reyes (od 64' Perotti), Negredo.

BETIS: Adrian, Martinez, Paulao, Mario (od 48' Amaya), Nelson, Canas (od 27' Pereira), Carlos (od 72' Salva Sevilla), Etxebarria, Perez, Pozuelo, Castro.

Policajci ozlijeđeni, 30 privedenih navijača
Skupina navijača dvaju seviljskih članova Primere sukobila se tri sata prije utakmice. Njihov je sukob ubrzo primirila policija iako uz nekoliko ozlijeđenih. Njima je pružena liječnička pomoć a 30 najratobornijih prepraćeno je u policijsku postaju i moralo je propustiti derbi. Izgleda da niti u „civiliziranoj“ Europi nisu imuni na ispade ovakvih „navijača“.

Andaluzijski derbi riješen je već nakon četiri minute i 32 sekunde kada je Sevilla već imala dva pogotka prednosti. Jose Antonio Reyes postigao je jedan od najbržih pogodaka u povijesti Primere. Već nakon 12 sekundi doveo je Sevillu u vodstvo iskoristivši uspavanost Nelsona.

Nakon četiri i pol minute već je bilo 2:0 a u ulozi asistenta Faziju našao se Ivan Rakitić koji je bio prilično raspoložen na derbiju. U periodu od novih deset minuta od 33. do 43. minute Sevilla je preko istih strijelaca do odmora imala luksuznih 4:0. Da jedno zlo ne dolazi samo osjetio je Betis kada je Perez između 57. i 62. minute zaradio dva žuta kartona i prijevremeno tuširanje. Pa ipak, Betis je uspio i sa desetoricom ublažiti katastrofu kada je Ruben Castro u 66 minuti matirao Palopa. Točku na i u prvoj minuti sudačke nadoknade stavio je Ivan Rakitić koji je nakon sjajne asistencije Jesusa Navasa lakoćom sa deset metara matirao Adriana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.