ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Sevilla nakon deset godina svladala Barcelonu

Subota, 03. listopada 2015. 17:52 Napisao/la  SC

Susret 7. kola: Sevilla - Barcelona 2:1. Barcelona pogodila tri vratnice.

Barcelona je u sedmom kolu Primere igrala na neugodnom gostovanju kod Seville i ostala - bez bodova. Nisu imali sreće Katalonci, jer su pogodili čak tri vratnice.

Već u drugoj minuti lako su domaći nogometaši mogli povesti, jer je Iborra dobio sjajnu loptu na ulazu u šesnaesterac, ali je za malo pucao iznad grede. Tri minute kasnije uzvratio je Neymar. Nakon lijepog solo prodora odlično je pucao, ali još bolje je reagirao Sergio Rico.

U 11. minuti glavom je s oko pet metara nakon ubačaja iz kuta pokušao Kevin Gameiro, ali Claudio Bravo odlično je obranio. Dvije minute kasnije glavu je isprobao i Marco Andreolli, ali ovoga puta lopta je otišla izvan okvira, desno od vratiju.

Neymar je u 23. minuti stigao do najbolje prilike u utakmici, uzdrmao je lijevu vratnicu. Nije bilo sreće za Katalonce niti u 38. minuti kada je Suarez pogodio spojnicu. Ivan Rakitić imao je sjajno proigravanje u 44. minuti protiv svoje bivše momčadi, ali zadnja linija je ipak očistila situaciju ispred Suareza.

Početkom drugog poluvremena domaći su nogometaši zasluženo poveli. Kevin Gameiro sjajno je ubacio loptu u šesnaesterac s desne strane u 52. minuti, a tamo se sam našao Michael Krohn-Dehli koji je lako iskoristio veliku šansu.

A za totalnu ludnicu na stadionu pobrinuo se Iborra koji je glavom zabio u 58. minuti. Ovoga puta sjajno mu je dodao Krohn-Dehli koji je napravio veliki dio posla.

Benoît Tremoulinas igrao je rukom u 74. minuti u svom šesnaestercu i tu je priliku iskoristio Neymar s bijele točke, te tako vratio prvaka u igru na teškom gostovanju. Da je ovo dan pehova za Barcu potvrdilo se i u 78. minuti kada je Sandro Ramirez pogodio novu vratnicu, treću u utakmici.

Primera - 7. kolo

Sevilla - Barcelona 2:1 (Krohn-Dehli 52, Iborra 58/Neymar 74-11m)

SEVILLA: Rico - Coke, Andreolli, Kolodziejczak, Tremoulinas (88 Mariano) - Krychowiak, N'Zonzi - Vitolo, Iborra (70 Reyes), Krohn-Dehli - Gameiro (72 Llorente)

BARCELONA: Bravo - Roberto, Pique, Mathieu (60 Alves), Alba - Rakitić, Mascherano, Busquets - El Haddadi (70 Ramirez), Suarez, Neymar

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.